Fransk biffgryte

Dette er en enkel og smaksrik, varmende kjøttgryte nå på høsten. Jeg har redusert litt på kjøttmengden og beriket gryta med bønner. Helt i trå med metoden ”Ta vare på deg selv-12 år yngre på 12 uker”. Gryten serverer du med ovnsbakte småpoteter, fullkornsris, mathavre, quinoa eller hjemmelaget søtpotetpurè.

Dette er en enkel og smaksrik, varmende kjøttgryte nå på høsten. Jeg har redusert litt på kjøttmengden og beriket gryta med bønner. Helt i trå med metoden ”Ta vare på deg selv-12 år yngre på 12 uker”. Gryten serverer du med ovnsbakte småpoteter, fullkornsris, mathavre, quinoa eller hjemmelaget søtpotetpurè.

Ingredienser

0.167 kg renskåret oksekjøtt, bog eller høyrygg

0.333 ss rapskokos/smør til steking

0.167 stor gulrot, vasket og skåret i terninger

0.166 gul løk

0.5 ss øko spelt, siktet

0.25 ts havsalt

0.083 ts kvernet sort pepper

0.166 ss tomatpurè

0.667 dl kalvekraft eller øko kjøttbuljong

0.5 dl rødvin, eks. Burgundy or Cote du Rhone

0.333 fedd hvitløk, finhakket

0.166 krydderkvast (jeg brukte en liten bunt timian)

0.166 laurbærblad

25 g bacon/sideflesk i terninger

58.333 g hele småløk

0.333 ss rapskokos/smør til steking

47.5 g øko sorte bønner, skylt og avrent

41.666 g sjampinjong, i skiver

Slik gjør du

1.

Skjær kjøttet i terninger på 3x3cm størrelse. Stekes på middels varme til de begynner å bli litt brune. Bruk jerngryte med lokk.

2.

Skrell og kutt guleroten i store terninger, grovhakk løken og surr disse sammen med kjøttet i 2-3 minutter. Tilsett mel, salt, pepper og tomatpurè. Rør godt, tilsett kraft og rødvin og rør godt så du løser evt. melklumper. Evt. kan du piske ut melet i rødvinen først.

3.

Tilsett finhakket hvitløk, krydderkvast og laurbærblad, sett på lokket og pakk gryta inn i Wonderbagen, mens du fortsetter i oppskriften med å steke bacon, småløk og sopp.

4.

Skrell småløken. Sprøstek baconterningene i en stekepanne. Ta opp baconet, og sett baconet til side så det renner av seg på et papir (baconfettet skal ikke i gryta, det steker du videre med).

5.

Surr småløken pannen med baconfettet til den begynner å bli litt brun. Ha småløk, sorte bønner og bacon i kjøttgryta. Pakk inn gryta igjen og la den stå i 8-10 timer.

6.

Før servering: Smørstek soppen i skiver og ha den i gryta sammen med 2ss godt smør som du rører inn i sausen ved servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Server gryta til dampede brokkoli eller rosenkål og fullkornsris, byggryn, mathavre og lignende. Bon apetitt!

Jeg har pakket gryten inn i en Wonderbag, men du kan også bruke ei dyne.

Nyt også disse smaksrike rettene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Andre oppskrifter