Frittata og peppermakrell

En deilig smak av middelhavet

Frittata er bondeomelett eller panneomelett på italiensk. I spania kalles den samme retten tortilla. Retten fungerer både til frokost, lunsj og middag. Den kan serveres sammen med en enkel grønn salat og litt quinoa, eller med litt peppermakrell som her.

Prøv også disse nydelige rettene:

Ingredienser

Porsjoner:

Frittata og peppermakrell

  • 2 medium gule løk, grovhakket
  • 3-4 dl skivet sopp
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pose øko spinat (150g)
  • 6 egg
  • 4 ss friske urter eks. gressløk og persille, finhakket
  • 3 ss melk/MYLK/kokosmelk/vann
  • 3 ss flytende Rapskokos
  • 0.5 ts havsalt
  • 1/4 ts sort, kvernet pepper
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • gressløk/persille til garnityr
  • 2 fileter peppermakrell

Slik gjør du

Frittata og peppermakrell

  1. Rens og grovhakk løk, sopp og hvitløk. Skyll spinaten og få av skyllevannet med en salatslynge eller litt tørkepapir.
  2. Knekk eggene i en bolle, sammen med urter, havsalt, pepper og melk/MYLK/Rapskokos og pisk det lett sammen.
  3. Varm olivenoljen i en panne med høye kanter (og lokk). Surr løk og sopp på middels varme i 5 minutter. Ha spinat og hvitløk i pannen og la spinaten varmes under omrøring til den faller sammen.
  4. Ha eggerøren over og la omeletten steke videre under lokk til den begynner å bli gjennomstekt. Løft omeletten littopp ved kantene av og til og bekk litt på pannen så løs eggerøre får renne ned i pannen og stivne. Har du en panne som tåler å stå i ovnen, så setter du pannen i ovnen under grillelementet et par minutter så bondeomeletten stivner på toppen.
  5. Pynt med hakket persille/gressløk og server til litt peppermakrell og en klatt rømme med litt pepperrot og sitron.

TIPS: har du peppermakrell igjen så river du den i småbiter, lager litt pepperotskrem og rører inn fisken, og vipps så har du ”makrellrøre” til pålegg på ei brødskive. Aldeles nydelig på brødskiven oppå et salatblad og med en god skive rå rødbete toppet med litt spirer.