Regnbueomelett med røkt laks

Full av byggeklosser og nydelig på smak

Vi må spise langt mer grønnsaker og fisk. Samtidig bør vi spise mindre brødmat. Hva er vel bedre da enn en omelett med brokkoli, vårløk og røkt laks servert med en nydelig rukkolasalat? Denne retten er et kjempegodt alternativ til brød med pålegg. Denne oppskriften ble lagd i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Prøv også:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Regnbueomelett med røkt laks

  • 6 øko egg
  • 6 ss H-melk
  • litt havsalt og kvernet sort pepper
  • 1 stilk vårløk
  • 150g brokkoli, småbiter
  • 1 ss smør/flytende rapskokos/smør til steking
  • 100g røkt laks/ørret i skiver
  • 4 sjampinjong, i skiver
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød paprika, kuttet i småbiter
  • 100 g revet hvitost

Rucculasalat

  • 100 g rukkolasalat
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss balsamikoeddik

Slik gjør du

Regnbueomelett med røkt laks

  1. Visp eggene og melka i en bolle.
  2. Rens og hakk grønnsakene.
  3. La løken surre seg litt blank i smør og soppen steke seg gylden.
  4. Ha løk og sopp over på et fat, mens du steker resten av grønnsakene møre og så tilsetter løk og sopp før du heller eggerøra over.
  5. Ha revet ost over, skru ned varmen og sett på et lokk. La så omeletten stå under lokk omkring 10 minutter, eller til den har stivnet. Alternativt kan du steke omeletten ferdig i ovnen til eggemassen stivner, 15-18 minutter.
  6. Strø over karse ved servering.

 

Ristet grovbrød med litt grov sennep og rucculasalat er nydelig til.

Rucculasalat

  1. Bland sammen olivenolje og balsamikoeddik
  2. Vend inn rucculasalaten i oljeblandingen