Fullkornvafler og blåbærsyltetøy med chiafrø

Supermat for immunforsvaret

Når du er syk, har du kanskje ikke så lyst på mat. Hjernen kan nemlig slå av matlysten litt når det er sykdom i kroppen. Det tror vi den gjør for at kroppen bare skal konsentrere seg om å kjempe mot fremmede inntrengere som bakterier og virus i stedet for å tenke på mat.

Men det kan være lurt å spise litt likevel, for maten gir kroppen byggeklosser som cellene i kroppen trenger for å gjøre jobben sin. Immunforsvaret trenger også byggeklosser, så det kan hjelpe kroppen til å bli fortere frisk.

Akkurat som deg har immunforsvaret matretter det liker ekstra godt! Slik som disse nydelige fullkornvaflene og et nydelig friskt blåbærsyltetøy med chiafrø.

Prøv også disse oppskriftene:

Oppskriften på fullkornsvafler holder til ca. 8 vaffelplater, og den er hentet fra min andre barnebok “Atsjo

Ingredienser

Fullkornvafler

  • 4 egg
  • 4 ss smeltet smør/Smøremyk Rapskokos
  • 2 dl havregryn, økologisk
  • 1 dl speltmel, økologisk
  • 2 dl byggmel
  • 1 dl rømme
  • 4 dl kokosmelk
  • kokosolje til steking

Blåbærsyltetøy med chiafrø

  • 400 g frosne blåbær, tint
  • 1 ss honning
  • 2 ss chiafrø
  • 3 ss vann

Slik gjør du

Fullkornvafler

  1. Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn vaffelrøre. La røren svelle i 10 minutter. Tilsett litt ekstra kokosmelk hvis den blir for tykk.
  2. Pensle vaffeljernet med kokosolje, og stek vaflene på vanlig måte.

Blåbærsyltetøy med chiafrø

  1. Hell vannet av de tinte blåbærene og bland dem med resten av ingrediensene.
  2. La stå i kjøleskapet i en time, så er det klart til servering.