Når du er syk, har du kanskje ikke så lyst på mat. Hjernen kan nemlig slå av matlysten litt når det er sykdom i kroppen. Det tror vi den gjør for at kroppen bare skal konsentrere seg om å kjempe mot fremmede inntrengere som bakterier og virus i stedet for å tenke på mat.
Men det kan være lurt å spise litt likevel, for maten gir kroppen byggeklosser som cellene i kroppen trenger for å gjøre jobben sin. Immunforsvaret trenger også byggeklosser, så det kan hjelpe kroppen til å bli fortere frisk.
Akkurat som deg har immunforsvaret matretter det liker ekstra godt! Slik som disse nydelige fullkornvaflene og et nydelig friskt blåbærsyltetøy med chiafrø.
Prøv også disse oppskriftene:
Oppskriften på fullkornsvafler holder til ca. 8 vaffelplater, og den er hentet fra min andre barnebok “Atsjo“
Ingredienser
Fullkornvafler
- 4 egg
- 4 ss smeltet smør/Smøremyk Rapskokos
- 2 dl havregryn, økologisk
- 1 dl speltmel, økologisk
- 2 dl byggmel
- 1 dl rømme
- 4 dl kokosmelk
- kokosolje til steking
Blåbærsyltetøy med chiafrø
- 400 g frosne blåbær, tint
- 1 ss honning
- 2 ss chiafrø
- 3 ss vann
Slik gjør du
Fullkornvafler
- Kjør alle ingrediensene i en blender til en jevn vaffelrøre. La røren svelle i 10 minutter. Tilsett litt ekstra kokosmelk hvis den blir for tykk.
- Pensle vaffeljernet med kokosolje, og stek vaflene på vanlig måte.
Blåbærsyltetøy med chiafrø
- Hell vannet av de tinte blåbærene og bland dem med resten av ingrediensene.
- La stå i kjøleskapet i en time, så er det klart til servering.