Gelè med frukt og bær

Gelatin er godt protein. Faktisk er 90% av gelatinpulveret er protein. Gelatin kommer med aminosyrer som kroppen selv kan ha problemer med å produsere nok av – det gir deg 9 av 10 essensielle aminosyrer, men mangler tryptofan.

Gelatin er godt protein. Faktisk er 90% av gelatinpulveret er protein. Gelatin kommer med aminosyrer som kroppen selv kan ha problemer med å produsere nok av – det gir deg 9 av 10 essensielle aminosyrer, men mangler tryptofan.

Ingredienser

1 ts gelatinpulver stivner

1 dl væske (eks. juice, kombucha, te, molkosan fruit etc.)

søtning (eks. honning, lønnesirup, agave)

50 g grovhakket sorte oliven

Slik gjør du

1.

Ha fruktsalaten i et lite norgesglass. 

2.

La gelatinpulveret svelle i væske (1 ss væske/ts) i 5 minutter

3.

Varm væsken, rør inn søtning og ferdig svellet gelatin. Rør til gelatinen løser seg helt opp, men holde temperaturen <50g C så du ikke ødelegger søtning som rå honning 

4.

Rist hasselnøtter i stekepanne med honning, litt havsalt og kanel  

Server geleen med ekte vaniljesaus og ristede hasselnøtter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Gelatin inneholder kollagen som vi lager mindre av når vi eldes, og den er rik på de aminosyrene cellene våre trenger for å lage sin egen antioksidant glutathion. 

I geléen kan du bruke hvilke typer frukt og bær du vil, bortsett fra ananas, kiwi og fiken. De inneholder enzymer som gjør at geleen ikke stivner. 

Er du veganer kan du bruke agar i stedet for gelatin ettersom det er laget av alger. 

Prøv også:

Andre oppskrifter