Gelè med frukt og bær

med hjemmelaget vaniljesaus

Gelatin er godt protein. Faktisk er 90% av gelatinpulveret er protein. Gelatin kommer med aminosyrer som kroppen selv kan ha problemer med å produsere nok av – det gir deg 9 av 10 essensielle aminosyrer, men mangler tryptofan.

Gelatin inneholder kollagen

Gelatin inneholder kollagen som vi lager mindre av når vi eldes, og den er rik på de aminosyrene cellene våre trenger for å lage sin egen antioksidant glutathion. 

TIPS 1: I geléen kan du bruke hvilke typer frukt og bær du vil, bortsett fra ananas, kiwi og fiken. De inneholder enzymer som gjør at geleen ikke stivner. 

 TIPS 2: Er du veganer kan du bruke agar i stedet for gelatin ettersom det er laget av alger. 

Prøv også:

Ingredienser

Gelé

  • 1 ts gelatinpulver stivner 1 dl væske + søtning (eks. honning, lønnesirup, agave). 
  • Væske kan være: juice, kombucha, te, molkosan fruit  etc. 

Slik gjør du

Gelé

  1. Ha fruktsalaten i et lite norgesglass. 
  2. La gelatinpulveret svelle i væske (1 ss væske/ts) i 5 minutter 
  3. Varm væsken, rør inn søtning og ferdig svellet gelatin. Rør til gelatinen løser seg helt opp, men holde temperaturen <50g C så du ikke ødelegger søtning som rå honning 
  4. Rist hasselnøtter i stekepanne med honning, litt havsalt og kanel  

Server geleen med ekte vaniljesaus og ristede hasselnøtter.

Tags from the story
, , , ,