Gelatin er godt protein. Faktisk er 90% av gelatinpulveret er protein. Gelatin kommer med aminosyrer som kroppen selv kan ha problemer med å produsere nok av – det gir deg 9 av 10 essensielle aminosyrer, men mangler tryptofan.
Gelatin inneholder kollagen
Gelatin inneholder kollagen som vi lager mindre av når vi eldes, og den er rik på de aminosyrene cellene våre trenger for å lage sin egen antioksidant glutathion.
TIPS 1: I geléen kan du bruke hvilke typer frukt og bær du vil, bortsett fra ananas, kiwi og fiken. De inneholder enzymer som gjør at geleen ikke stivner.
TIPS 2: Er du veganer kan du bruke agar i stedet for gelatin ettersom det er laget av alger.
Prøv også:
Ingredienser
Gelé
- 1 ts gelatinpulver stivner 1 dl væske + søtning (eks. honning, lønnesirup, agave).
- Væske kan være: juice, kombucha, te, molkosan fruit etc.
Slik gjør du
Gelé
- Ha fruktsalaten i et lite norgesglass.
- La gelatinpulveret svelle i væske (1 ss væske/ts) i 5 minutter
- Varm væsken, rør inn søtning og ferdig svellet gelatin. Rør til gelatinen løser seg helt opp, men holde temperaturen <50g C så du ikke ødelegger søtning som rå honning
- Rist hasselnøtter i stekepanne med honning, litt havsalt og kanel
Server geleen med ekte vaniljesaus og ristede hasselnøtter.