Fruktkake & fruktsalat

Har du lyst på en fruktkake i ordets rette forstand, så lag en kake av frukt og bær. Bare bruk fantasien og lag kaken av det du måtte ha i huset. Gjør kakelagingen til en familieaktivitet. Barna vil elske kakeprosjektet ditt. Etterpå kan dere nyte kaken sammen med litt gresk yoghurt, honning og granola. Det er fantastisk friskt og godt som kveldskos.

Har du lyst på en fruktkake i ordets rette forstand, så lag en kake av frukt og bær. Bare bruk fantasien og lag kaken av det du måtte ha i huset. Gjør kakelagingen til en familieaktivitet. Barna vil elske kakeprosjektet ditt. Etterpå kan dere nyte kaken sammen med litt gresk yoghurt, honning og granola. Det er fantastisk friskt og godt som kveldskos.

Ingredienser

1 honningmelon

1 cantaloupemelon

0.5 ananas i skiver

2 kiwi

1 håndfull druer

1 håndfull blåbær

10 store jordbær

10 druer

1 håndfull physalis

tannpirkere (til å feste druer og physalis)

noen blader sitronmelisse

Slik gjør du

1.

Vask og rens frukt og bær.

2.

Skjær melonen opp i passende kakestykker, hvor du har fjernet kjernen.

3.

Skjær ananas og kiwi opp i skiver og del jordbærene i to.

4.

Sett så sammen kaken fritt etter din egen fantasi.

5.

Huler du ut kakebunnene, så kan de også fylles med frosne bær som tiner undervegs og holder kaken frisk og kald. Men husk da å bruke et kakefat med kanter så bærsaften ikke renner utover duken.

6.

Server så kaken med litt gresk yoghurt og honning og strø gjerne litt granola over. Er det fest så er det selvfølgelig også nydelig med iskrem til.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Den frukten som er igjen når du har skåret ut kakedelene dine, hakker du bare opp som fruktsalat. Den kan sendes med i matpakken til lunsj eller nytes neste kveld som fruktsalat eller smoothie.

Tåler du ikke melk så server gjerne kaken med vaniljekrem laget av kokosmelk.

Prøv også disse smarte oppskriftene når du og barna har lyst til å kose dere litt ekstra:

Andre oppskrifter