Glutenfri og melkefri pannekake med gresskar uten egg

Glutenfri melkefri pannekaker med gresskar
Nyt sunne og kjempegode pannekaker med gresskar

Skal du invitere barn på Halloween er dette en sikker vinner. Alle barn elsker pannekaker! Lag disse næringsrike pannekakene med sødme fra ovnsbakt gresskar og vanilje. Pannekakene er uten gluten, uten melk og uten egg. De henger godt sammen og er nydelige på smak. Med denne oppskriften trenger du ikke ta særlige hensyn, så her kan alle kose seg med gode smaker. Dessuten får du brukt hele gresskaret og ikke bare skallet. Det betyr mindre matsvinn.

Glad i pannekaker? Prøv også:

Tips! Server gjerne pannekakene med en skje Yokos vanilje, noen mangobiter og litt lønnesirup. Tilsetter du litt mer væske og steker dem som tynnere pannekaker kan de fint fungere som tortillalefser om du vil. Da anbefaler jeg imidlertid at du serverer uten lønnesirup.

Ingredienser

Glutenfri og melkefri pannekake med gresskar uten egg

  • 2.5 dl gresskarpuré (ca.350g)
  • 4 dl glutenfri plantemelk (eks. glutenfri havremelk, mandelmelk, kokosmelk)
  • 1 dl flytende Rapskokos (REMA) / smeltet Smøremyk Rapskokos
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 dl glutenfri lys melblanding eks Helios
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 ts Ceylon kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 0.25 ts muskatnøtt

Slik gjør du

Glutenfri og melkefri pannekake med gresskar uten egg

  1. Ha mel, bakepulver og krydder i en bakebolle og bland godt.
  2. Pisk sammen det bløte (plantemelk, flytende smøremyk, gresskarpure og vaniljeekstrakt i en skål.
  3. Slå væsken i det tørre og pisk til en klumpefri røre.
  4. La røren svelle i 30 minutter.
  5. Stek små pannekaker på 10-12 cm i diameter.
  6. Server dem gjerne med Yokos vanilje, mangobiter og litt lønnesirup.