Glutenfrie vafler uten egg og melk

Glutenfri melkefri vafler Omstart30
Oppskriften på denne nydelige og tarmvennlige vaffelen er hentet fra "Omstart30"

Glutenfrie vafler uten egg og melk er en nydelig smakebit fra “Omstart 30”

Disse vaflene er kjempegode og setter seg aldri fast i vaffeljernet. Bakepulveret gjør de litt mer sprø på konsistens enn vanlige vafler, og det gjør de ekstra gode. Lager du røra kvelden før og setter den i kjøleskapet, så brytes fytinsyren ned slik at vaflene blir enda mer mage-tarmvennlige.

Når fytinsyren brytes ned blir vafflene også mer næringsrike. Fytinsyre i korn, belgfrukt, nøtter og frø kan hemme fordøyelsesenzymer i tarmen, irritere tarmslimhinnen (forverre lekk tarm) og redusere på mineralopptaket.

Prøv også disse oppskriftene deilige vafler:

Ingredienser

Glutenfrie vafler uten egg og melk

  • 2.5 dl vann
  • 2 dl glutenfri plantedrikk (Mylk havremandel, havre, kokosmelk)
  • 4 dl glutenfri melblanding (eks. melblanding fra Helios)
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 1 ts havsalt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ts Ceylon kanel
  • 1 dl klaret smør/smeltet Smøremyk Rapskokos/flytende Smøremyk Rapskokos (Rema1000)

Slik gjør du

Glutenfrie vafler uten egg og melk

  1. Bland sammen det våte, tilsett mel, bakepulver, kokosblomstsukker og havsalt. Rør godt slik at du får ut alle klumpene. Tilsett flytende Rapskokos/smeltet Smøremyk Rapskokos/ghee (klaret smør) og rør til du har en jevn og klumpefri røre.
  2. La røren svelle minimum 30 minutter eller aller helst i kjøleskap over natten.
  3. Hell 1 øse røre i det varme vaffeljernet, legg ned lokket og legg litt press på lokket så røren fordeler seg utover hele vaffelplaten. Stek til passe gylden, og avkjøl på rist.
  4. Server med Yocos vanilje og rørte bringebær (2 dl frosne bringebær, 1 dl Rå eplejuice og 1 ss chiafrø i blender).