Proteinvafler

Verdens beste vafler kan godt lages uten egg og melk

Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.

Prøv også disse oppskriftene på nydelige vafler:

 

TIPS: Vil du også ha dem glutenfrie, så bytter du ut bare ut spelt/emmer/landhvete med en blanding av glutenfri havre, teff, bokhvete og jyttemel og MYLK med mandelmelk.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Ingredienser

Proteinvafler

  • 125 g Smøremyk Rapskokos
  • 2.5 ss øko honning/lønnesirup
  • 2.5 dl kokte kikerter (1 eske)
  • 6 dl Mylk havredrikk / mandelmelk
  • 400 g finmalt økologisk spelt/ emmer / dala landhvete (byttes til glutenfritt mel om du ikke tåler gluten, se tips)
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
  • 0.5 ts kanel, evt. smak til med litt mer
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 dl kokosmelk

Slik gjør du

Proteinvafler

  1. Smelt Smøremyk Rapskokos på middels varme.
  2. Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret.
  3. Bland kikertene med litt av Mylk-mengden, og finmal det med stavmikser eller foodprosessor.
  4. Ha mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn Mylk + kikertmiksen.
  5. Rør til slutt inn smør/honningblandingen og kokosmelka.
  6. Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking. Røren skal være litt tykk, men du kan evt. ha i litt mer Mylk om røren blir veldig tykk etter å ha stått en stund. Forskjellig mel trekker litt ulikt med væske, derfor må man kanskje justere litt på melmengden / væskemengden.
  7. Smør vaffeljernet mellom hver gang du steker. Røra holder til ca. 10 plater.