Proteinvafler

Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.

Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.

Ingredienser

125 g Smøremyk Rapskokos

2.5 ss øko honning/lønnesirup

2.5 dl kokte kikerter (1 eske)

6 dl Mylk havredrikk / mandelmylk

400 g finmalt økologisk spelt/ emmer / dala landhvete (byttes til glutenfritt mel om du ikke tåler gluten, se tips)

1.5 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang

0.5 ts kanel, evt. smak til med litt mer

0.5 ts kardemomme

1 dl kokosmelk

Slik gjør du

1.

Smelt Smøremyk Rapskokos på middels varme.

2.

Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret.

3.

Bland kikertene med litt av Mylk-mengden, og finmal det med stavmikser eller foodprosessor.

4.

Ha mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn Mylk + kikertmiksen.

5.

Rør til slutt inn smør/honningblandingen og kokosmelka.

6.

Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking. Røren skal være litt tykk, men du kan evt. ha i litt mer Mylk om røren blir veldig tykk etter å ha stått en stund. Forskjellig mel trekker litt ulikt med væske, derfor må man kanskje justere litt på melmengden / væskemengden.

7.

Smør vaffeljernet mellom hver gang du steker. Røra holder til ca. 10 plater.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vil du også ha dem glutenfrie, så bytter du ut bare ut spelt/emmer/landhvete med en blanding av glutenfri havre, teff, bokhvete og jyttemel og MYLK med mandelmylk.

Prøv også disse oppskriftene på nydelige vafler:

Andre oppskrifter