Vaflene kan også bli rike på planteprotein. Her har du røren som gir himmelsk gode proteinvafler som er lett å steke. Vil du ha dem vegan, så bytter du bare ut honning til lønnesirup.
Prøv også disse oppskriftene på nydelige vafler:
TIPS: Vil du også ha dem glutenfrie, så bytter du ut bare ut spelt/emmer/landhvete med en blanding av glutenfri havre, teff, bokhvete og jyttemel og MYLK med mandelmylk.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Ingredienser
Proteinvafler
- 125 g Smøremyk Rapskokos
- 2.5 ss øko honning/lønnesirup
- 2.5 dl kokte kikerter (1 eske)
- 6 dl Mylk havredrikk / mandelmylk
- 400 g finmalt økologisk spelt/ emmer / dala landhvete (byttes til glutenfritt mel om du ikke tåler gluten, se tips)
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
- 0.5 ts kanel, evt. smak til med litt mer
- 0.5 ts kardemomme
- 1 dl kokosmelk
Slik gjør du
Proteinvafler
- Smelt Smøremyk Rapskokos på middels varme.
- Trekk kasserollen av plata og løs opp honningen i det smeltede smøret.
- Bland kikertene med litt av Mylk-mengden, og finmal det med stavmikser eller foodprosessor.
- Ha mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel og kardemomme i en bakebolle og rør inn Mylk + kikertmiksen.
- Rør til slutt inn smør/honningblandingen og kokosmelka.
- Bare fint om røren kan stå og svelle litt før steking. Røren skal være litt tykk, men du kan evt. ha i litt mer Mylk om røren blir veldig tykk etter å ha stått en stund. Forskjellig mel trekker litt ulikt med væske, derfor må man kanskje justere litt på melmengden / væskemengden.
- Smør vaffeljernet mellom hver gang du steker. Røra holder til ca. 10 plater.