Oppskrifter / Vafler litt utenom det vanlige
Vafler litt utenom det vanlige
Lag en vaffelrøre som søtes med moset banan eller krydres med østens smaker. Sistnevnte er nydelig tilbehør til salater og supper. Denne røren kan enkelt lages fri for gluten, og kan også lages melkefri ved å bytte ut melken med soyamelk og smøret med kokosolje.
Lag en vaffelrøre som søtes med moset banan eller krydres med østens smaker. Sistnevnte er nydelig tilbehør til salater og supper. Denne røren kan enkelt lages fri for gluten, og kan også lages melkefri ved å bytte ut melken med soyamelk og smøret med kokosolje.
Ingredienser
Vafler
0.5 stk egg
0.75 ss smør
0.5 dl glutenfritt havremel eller byggmel
0.375 dl emmer eller glutenfritt mel som bokhvete, mandelmel
0.25 ts bakepulver
0.25 dl knuste gresskarkjerner (varier også med andre frø)
0.75 dl melk (eller Mylk havremandel)
0.25 klype mineralsalt
smak
Slik gjør du
Vafler
1.
Smelt smør/kokosfett på svak varme i en kasserolle, og avkjøl før du blander det sammen med eggene.
2.
Knus gresskarkjernene i en blender og ha i blandingen sammen med mel, bakepulver og salt.
3.
Tilsett til slutt melken, og rør godt til du har en klumpfri røre.
4.
Velg så smak og tilsett til røren.
Kryddervaffel: tilsett 1 ts gurkemeie, 1 ts karri, 1 ts paprika, 1 ts koriander, 1/2 ts spisskummen
Peanøttvaffel: 2 store ss økologisk peanøttsmør
Søt vaffel: tilsett 2 mosede, overmodne økologiske bananer + 1/2 ts kardemomme
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Lyst på topping på søte vaffler? Forsøk 2 ss yoghurt naturell, 2 ss eplepure og ½ ts kanel, eller 1 ss rømme og 2 ss rørte tyttebær. Vips har du en søt hverdagsdessert som kveldskos.
Visste du at vafler med fullkorn har masse byggeklosser som er bra for hjernen? Les mer på innlegg om Hjernemat, og lær mer på e-kurset Smart hjernemat!
I tillegg til å være perfekt som salattilbehør, kan vaflene også godt brukes som pizzabunn, hamburgerbrød eller kun som nydelig, nystekt brød en tidlig morgen. Du kan også lage ostesmørbrød av gårsdagens vafler. Bare ha et par skiver ost og litt oregano mellom to vaffelplater, og stek dem i vaffeljernet igjen til osten har smeltet.
Les også