Gratinerte poteter med Mylk

Vegan gratinerte poteter plantebasert
- vegan, plantebasert og helt fri for soya

Gratinerte poteter med Mylk – vegan, plantebasert og fri for soya

Gratinerte poteter er aldeles nydelig og superlett å lage plantebasert – helt uten å bruke soya. Med min Mylk havremandel får du en kremet bechamel du kan bruke til både pasta, lasagne, gratinerte poteter og andre grønnsaksretter. Du kan bruke revet GoVegan på om du er veganer, eller smuler av fetaost om du ikke tåler kumelk.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Vegan gratinert potet med Mylk

  • 6 mellomstore poteter (ca.350g)
  • revet ost eks GoVegan eller gulost om du ikke er veganer

Enkel plantebasert bechamel i blender

  • 140 g cashewnøtter
  • 6 ss næringsgjær (kan erstattes med parmesan)
  • 2 ss hvit miso (kan kuttes)
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl MYLK havremandel
  • havsalt etter smak

Slik gjør du

Vegan gratinert potet med Mylk

  1. Forvarm ovnen til 225 gC.
  2. Lag sausen ved å ha alt av ingredienser til sausen i en blender og kjøre dem sammen til du får en jevn konsistens.
  3. Vask potetene og skjær dem i tynne skiver (omkring 2 mm). Legg potetskiver i ett lag og slå på halvparten av sausen. Dryss på en håndfull revet ost. Legg så et nytt lag potetskiver, slå på resten av sausen og topp det hele med en håndfull revet ost.
  4. Stekes på rist midt i ovnen i 15-18 minutter til osten er gylden.

TIPS: for en krydret variant kan du ha litt tørket timian og rosmarin i bechamelsausen.

 

Enkel plantebasert bechamel i blender