Gresk salat med sort oliven

Gresk salat med sort oliven
Gresk salat kommer med mange gode byggeklosser. Inflammasjon er koplet til både overvekt, psykiske helseplager og kronisk sykdom. Lag en frisk salat som kan bidra til å dempe inflammasjonens herjinger.
Grekerne nyter denne salaten med nydelige oliven til god vin. Skap den samme stemningen med økologiske smaksrike oliven fra butikken. Enklere kan det ikke bli.

Gresk salat med sort oliven kommer med mange gode byggeklosser. Inflammasjon er koplet til både overvekt, psykiske helseplager og kronisk sykdom. Lag en frisk salat som kan bidra til å dempe inflammasjonens herjinger. Grekerne nyter denne salaten med nydelige oliven til god vin. Skap den samme stemningen med økologiske smaksrike oliven fra butikken. Nyt en gresk salat med sort oliven. Enklere kan det ikke bli.

Prøv også disse friske og gode oppskriftene på salat fra Berit Nordstrand:

Ingredienser

Porsjoner:

Vinaigrette

  • 8 ss ekstra virgine olivenolje
  • 4 ss rødvinseddik/rå eplecidereddik
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 0.5 ts havsalt
  • ½ ts sort, kvernet pepper

Salat

  • 8 tomater, godt modne
  • 2 agurker
  • 1 rødløk, i skiver
  • 150 g øko oliven (eks. Kalamata)
  • saften av ½ sitron

Slik gjør du

Vinaigrette

Salat

  1. Vask grønnsakene.
  2. Skjær tomater og agurk i store terninger og ha dem i en stor skål.
  3. Skjær rødløken i skiver, skyll skivene et kort øyeblikk i en skål med kaldt vann og ha dem i salatskålen. Det gjør løken litt mindre sterk i salaten.
  4. Tilsett oliven.
  5. Bland ingrediensene til vinaigretten, ha dem over salaten og bland godt.

Sett gjerne salaten kjølig før servering. Ved servering presser du over saften av ½ sitron.

TIPS: som variasjon kan du toppe salaten med terninger av vellagret gaudaost, fetaost eller noen oppskårede skiver spekemat.