Gresskarpuré

gresskarpuré
Denne pureen kan du bruke til å berike pannekaker, muffins og gresskarpai med søtlig smak og mange gode byggeklosser

Gresskarpuré

Skal du hule ut gresskar til Halloween, så vil jeg du skal ovnsbake kjøttet og lage gresskarpuré. Denne kan du bruke til pannekaker, muffins, gresskarpai og som tilbehør til maten. Trenger du ikke gresskaret til Halloweenpynt, så deler du bare gresskaret i to halve deler, og ovnsbaker hele gresskaret på en gang. Nå gresskaret er ferdig skraper du bare ut kjøttet, og vipps så har du egen gresskarpuré.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Gresskarpurè

  • 1 lite gresskar på 1,5 -2 kg
  • smak: 2 ss Smøremyk Rapskokos/ekstra virgine olivenolje, 1 ts hvitløkspulver, havsalt, sort kvernet pepper og timian/oregano etter smak

Slik gjør du

Gresskarpurè

  1. Skjær gresskaret i to (ikke skjær gjennom stilken.
  2. Fjern frø og tråder og legg de to halvdelene på en pakepapirkledd stekeplate med skjæreflaten ned.
  3. Ovnsbak på 180gC i omkring 50-60 minutter til gresskaret er mørt. La det avkjøle til du kan ta på gresskarene, og skrap ut kjøttet med en isskje.
  4. Ha kjøttet (ca.350 g) i en foodprosessor og kjør til jevn purè.
  5. Bruk den nøytrale pureen videre i andre oppskrifter eller smak til med krydder og urter, tilsett godt fett og server som tilbehør til middagsmaten.
Tags from the story
, ,