Gresskarpuré

Skal du hule ut gresskar til Halloween, så vil jeg du skal ovnsbake kjøttet og lage gresskarpuré. Denne kan du bruke til pannekaker, muffins, gresskarpai og som tilbehør til maten. Trenger du ikke gresskaret til Halloweenpynt, så deler du bare gresskaret i to halve deler, og ovnsbaker hele gresskaret på en gang. Nå gresskaret er ferdig skraper du bare ut kjøttet, og vipps så har du egen gresskarpuré.

Skal du hule ut gresskar til Halloween, så vil jeg du skal ovnsbake kjøttet og lage gresskarpuré. Denne kan du bruke til pannekaker, muffins, gresskarpai og som tilbehør til maten. Trenger du ikke gresskaret til Halloweenpynt, så deler du bare gresskaret i to halve deler, og ovnsbaker hele gresskaret på en gang. Nå gresskaret er ferdig skraper du bare ut kjøttet, og vipps så har du egen gresskarpuré.

Ingredienser

1 gresskar på 1,5 -2 kg

2 ss Smøremyk Rapskokos/ekstra virgine olivenolje

1 ts hvitløkspulver

havsalt, sort kvernet pepper og timian/oregano etter smak

Slik gjør du

1.

Skjær gresskaret i to (ikke skjær gjennom stilken.

2.

Fjern frø og tråder og legg de to halvdelene på en pakepapirkledd stekeplate med skjæreflaten ned.

3.

Ovnsbak på 180gC i omkring 50-60 minutter til gresskaret er mørt. La det avkjøle til du kan ta på gresskarene, og skrap ut kjøttet med en isskje.

4.

Ha kjøttet (ca.350 g) i en foodprosessor og kjør til jevn purè.

5.

Bruk den nøytrale pureen videre i andre oppskrifter eller smak til med krydder og urter, tilsett godt fett og server som tilbehør til middagsmaten.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter