Fra tv-serien “Bra Godt 2” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på grillet laks med mango- og avokadosalat. Dette er en enkel og kjempegod middagsrett. Oppskriften inneholder en superlettvint pastasaus som lages i blender og den byr på gode byggeklosser fra bl.a. cashewnøtter til både liten og stor.
Prøv også:
Ingredienser
Pastasaus i blender
- 150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl)
- 2.5 dl vann
- 50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes) 1 fedd hvitløk
- 1/8 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts havsalt + hvit pepper
- 250 g øko speltpasta
Grillet laks
- 2 laksefilet
- Sitronpepper
- Olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Mango-og avokadosalat
- 2 avokado, i strimler
- 2 mango, i strimler
- 1 rødløk, i strimler
- 1 håndfull frisk koriander, grovhakket
- 1 rød chili, hakket
- 4 ss ekstra virgine olivenolje
- 2 lime, saften av
- 1 ts fersk revet ingefær
- havsalt etter smak
Slik gjør du
Pastasaus i blender
- Legg cashewnøttene i vann 1 time.
- Slå av bløtevannet.
- Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus.
- Smak til med havsalt og pepper.
- Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, ca 8-9 minutter. Slå av kokevannet og rør inn pastasausen.
- Server pastaen sammen med litt revet parmesan.
Grillet laks
- Legg fisken på en røykeplanke.
- Krydre laksen med sitronpepper og litt salt og pepper. Drypp litt olivenolje over.
- Grilltemperatur 190. Grillmetode – indirekte varme. Still grillplanken på grillristen og legg lokket på grillen
- Røyk laksen i 15-20 min
- La den trekke i 5 min innen servering
Mango-og avokadosalat
- Legg mango, avokado og rødløk lagvis på tallerkenen.
- Lag en vinaigrette av olje, limesaft, havsalt, chili og ingefær.
- Ha en skje vinaigrette på hver porsjon.
- Strø grovhakket frisk koriander over.
- Avslutt med et ørlite dryss havsalt.