Grillet laks

med mango- og avokadosalat

Fra tv-serien “Bra Godt 2” med Berit Nordstrand og Klaus Sonstad får du her oppskriften på grillet laks med mango- og avokadosalat. Dette er en enkel og kjempegod middagsrett. Oppskriften inneholder en superlettvint pastasaus som lages i blender og den byr på gode byggeklosser fra bl.a. cashewnøtter til både liten og stor.

Prøv også:

Ingredienser

Pastasaus i blender

  • 150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl)  
  • 2.5 dl vann
  • 50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes)   1 fedd hvitløk  
  • 1/8 ts revet muskatnøtt  
  • 0.5 ts havsalt + hvit pepper  
  • 250 g øko speltpasta 

Grillet laks

  • 2 laksefilet 
  • Sitronpepper
  • Olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

Mango-og avokadosalat 

  • 2 avokado, i strimler 
  • 2 mango, i strimler 
  • 1 rødløk, i strimler 
  • 1 håndfull frisk koriander, grovhakket 
  • 1 rød chili, hakket 
  • 4 ss ekstra virgine olivenolje 
  • 2 lime, saften av 
  • 1 ts fersk revet ingefær 
  • havsalt etter smak 

Slik gjør du

Pastasaus i blender

  1. Legg cashewnøttene i vann 1 time. 
  2. Slå av bløtevannet. 
  3. Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus. 
  4. Smak til med havsalt og pepper. 
  5.  Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, ca 8-9 minutter. Slå av kokevannet og rør inn pastasausen. 
  6. Server pastaen sammen med litt revet parmesan. 

 

Grillet laks

  1. Legg fisken på en røykeplanke. 
  2. Krydre laksen med sitronpepper og litt salt og pepper. Drypp litt olivenolje over. 
  3. Grilltemperatur 190. Grillmetode – indirekte varme. Still grillplanken på grillristen og legg lokket på grillen 
  4. Røyk laksen i 15-20 min 
  5. La den trekke i 5 min innen servering  

 

Mango-og avokadosalat 

  1. Legg mango, avokado og rødløk lagvis på tallerkenen.
  2. Lag en vinaigrette av olje, limesaft, havsalt, chili og ingefær.
  3. Ha en skje vinaigrette på hver porsjon.
  4. Strø grovhakket frisk koriander over.
  5. Avslutt med et ørlite dryss havsalt.