Oppskrifter

Penne all’arrabbiata-inspirert gryterett

En spicy og knallgod matopplevelse!

Min datter Karoline, den yngste av de fem store som jeg kaller henne, har studert italiensk i Firenze dette året og laget denne oppskriften for mamman sin. Den smaker aldeles nydelig og gjør deg godt. I Firenze serveres «Penne all’arrabbiata» som en pastarett og navnet betyr rett og slett «sint». Det kommer av rettens kryddersmak, altså chilien.

I denne oppskriften har Karoline latt seg inspirere av retten «Penne all`arrabbiata» og brukt den tradisjonelle sausen, men hun har laget en gryterett ved å tilsette bl.a. kylling og bønner. Hun har lært litt byttetriksing hjemme og vet at bønner gir gode tarmbakterier fiber som styrker dem, samtidig som retten blir mer mettende. Hvilke bønner? Se det velger du selv.

Prøv også disse deilige rettene:

 

Ingredienser

porsjoner

Penne all’ arrabbiata-inspirert gryterett

  • 600 g gram kyllingfilet
  • 5 hvitløksfedd
  • 1 glass hvitvin/eplejuice (1,5 dl)
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1-2 store chili (basert på hvor sterk du vil ha den)
  • 450 g skrellede tomater/tomater på boks
  • 320 g bønner, eks store hvite bønner
  • Gresk yoghurt/rømme etter eget ønske

Slik gjør du

Penne all’ arrabbiata-inspirert gryterett

  1. Begynn med å kutte kyllingfileten i strimler.
  2. Skrell og finhakk hvitløksfedd og chilli, og surr på moderat temperatur i litt olivenolje i en gryte eller panne med høye kanter. Pass på at hvitløken ikke blir brent, da det vil ødelegge rettens smak.
  3. Ha kyllingen i gryta sammen med hvitløken, og stek den på middels temperatur til den blir passe gjennomstekt, men ikke tørr.
  4. Så heller du i et glass hvitvin/eplejuice, og lar hvitvinen/juicen putre i gryta til nesten all vesken er fordampet.
  5. Slå så over tomatene og tilsett bønnene.
  6. La så retten småkoke i 15-20 minutter så smakene får sette seg. Husk å røre en gang i blant. Når gryteretten har tyknet litt, er den klar for servering.

Garnityr: en klatt gresk yoghurt eller rømme og noen blader basilikum. Gjerne også litt revet parmesan.