Indisk kylling currygryte 

Fra tv-serien “Bra godt” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en skikkelig god indisk kylling currygryte med masse god smak og viktige byggeklosser.

Fra tv-serien “Bra godt” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en skikkelig god indisk kylling currygryte med masse god smak og viktige byggeklosser.

Ingredienser

Indisk kyllinggryte

0.5 fedd hvitløk, finhakket

0.5 cm fersk ingefær, revet

0.25 stk rød chili, finhakket uten frø

kokosfett til steking

0.5 ss tomatpurè

0.5 stk gule løk

0.25 ts curry, gul eller rød (smak til)

0.125 ts cayennepepper

0.125 ts malt spisskummen

0.75 bokser hermetiske tomater

0.25 boks øko kokosmelk

0.5 store kyllinglår (øko eller gårdskylling)

1 ss hakket fersk koriander

Raita: gresk yoghurt/rømme ved servering

Raita

0.75 dl gresk yoghurt

0.25 stk agurk, raspet

0.5 stk vårløk, i tynne skiver

0.25 stk grønn chili, finhakket uten frø

0.5 ts havsalt

50 g grovhakket sorte oliven

Slik gjør du

Indisk kyllinggryte

1.

Kokosfett, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.

2.

Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter.

3.

Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.

4.

Imens lager du raita og steker kyllingen.

5.

Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden.

6.

Rett før servering vender du frisk koriander inn i sausen (spar litt til pynt).

7.

Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander.

Raita

1.

Riv agurken på grovt jern og press ut vannet.

2.

Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili.

3.

Smak til med havsalt.

4.

Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter