Indisk kylling currygryte 

En smakfull variant av den velkjente indiske kyllingretten

Fra tv-serien “Bra godt” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en skikkelig god indisk kylling currygryte med masse god smak og viktige byggeklosser.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

Indisk kyllinggryte

  • 2 fedd hvitløk, finhakket 
  • 2 cm fersk ingefær, revet 
  • 1 rød chili, finhakket uten frø 
  • kokosfett til steking
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 gule løk 
  • 1 ts curry, gul eller rød (smak til) 
  • 0.5 ts cayennepepper
  • 0.5 ts malt spisskummen 
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 1 boks øko kokosmelk
  • 2 store kyllinglår (øko eller gårdskylling) 
  • 4 ss hakket fersk koriander 
  • Raita: gresk yoghurt/rømme ved servering 

Raita

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 agurk, raspet 
  • 2 vårløk, i tynne skiver 
  • 1 grønn chili, finhakket uten frø 
  • 0.5 ts havsalt

Slik gjør du

Indisk kyllinggryte

  1. Kokosfett, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.  
  2. Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter. 
  3. Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.  
  4. Imens lager du raita og steker kyllingen.  
  5. Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden. 
  6. Rett før servering vender du frisk koriander inn i sausen (spar litt til pynt). 
  7. Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander. 

Raita

Raita passer perfekt til indisk kyllingcurry og andre sterke retter, da yoghurt og agurk demper de sterke smakene 

  1. Riv agurken på grovt jern og press ut vannet.
  2. Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili.
  3. Smak til med havsalt.
  4. Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.