Fra tv-serien “Bra godt” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en skikkelig god indisk kylling currygryte med masse god smak og viktige byggeklosser.
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
Indisk kyllinggryte
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 cm fersk ingefær, revet
- 1 rød chili, finhakket uten frø
- kokosfett til steking
- 2 ss tomatpurè
- 2 gule løk
- 1 ts curry, gul eller rød (smak til)
- 0.5 ts cayennepepper
- 0.5 ts malt spisskummen
- 3 bokser hermetiske tomater
- 1 boks øko kokosmelk
- 2 store kyllinglår (øko eller gårdskylling)
- 4 ss hakket fersk koriander
- Raita: gresk yoghurt/rømme ved servering
Raita
- 3 dl gresk yoghurt
- 1 agurk, raspet
- 2 vårløk, i tynne skiver
- 1 grønn chili, finhakket uten frø
- 0.5 ts havsalt
Slik gjør du
Indisk kyllinggryte
- Kokosfett, løk, hvitløk, chili og ingefær surres i en gryte i ca. 5 min til løken er blank.
- Ha i krydder og tomatpure og surr videre i 3 minutter.
- Tilsett så hermetisk tomat og kokosmelk og kok i 40 min.
- Imens lager du raita og steker kyllingen.
- Legg kyllinglårene i en ildfast form og steker i stekeovnen med grillen på i ca.10 minutter, til skinnet er gyllent. Kyllingkjøttet behøver ikke være gjennomstekt, fordi det uansett skal skjæres i biter og trekke med i gryta de siste 10 minuttene av koketiden.
- Rett før servering vender du frisk koriander inn i sausen (spar litt til pynt).
- Server gryta med kokt fullkornsris, panneristede cashewnøtter, raita og frisk koriander.
Raita
Raita passer perfekt til indisk kyllingcurry og andre sterke retter, da yoghurt og agurk demper de sterke smakene
- Riv agurken på grovt jern og press ut vannet.
- Ha yoghurten i en bolle. Rør inn agurk, vårløk og chili.
- Smak til med havsalt.
- Sett raitaen i kjøleskapet i ca. 30 minutter.