Kakao med chili

En smaksrik og melkefri nytelse for kroppen og toppen. Når høstmørke kvelder nå nærmer seg så er det godt med litt varmende drikker foran peisen. Hva er vel ikke bedre da enn en drikk som bidrar med gode smaker og byggeklosser fra både mandel, havre, kakao, vanilje og krydder. Den lages i foodprosessoren på 1-2-3 og kan like godt nytes kald som varm.

En smaksrik og melkefri nytelse for kroppen og toppen. Når høstmørke kvelder nå nærmer seg så er det godt med litt varmende drikker foran peisen. Hva er vel ikke bedre da enn en drikk som bidrar med gode smaker og byggeklosser fra både mandel, havre, kakao, vanilje og krydder. Den lages i foodprosessoren på 1-2-3 og kan like godt nytes kald som varm.

Ingredienser

Kakao med chili

2.5 dl plantebasert drikke - Mylk havremandel

3 ss kakaopulver (gjerne rå kakao)

1 ss kokossirup/lønnesirup/agavesirup

0.25 ts kanel (gjerne Ceylonkanel)

0.25 ts havsalt

1 krm chilipulver

0.25 ts kayennepepper

1 myk daddel (uten stein)

Slik gjør du

Kakao med chili

1.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/blender og kjør på full hastighet et par minutter til kakaoen har fått jevn og fin konsistens. Kakaoen blir lunken mens maskinen kjører.

2.

Smak til med krydder så du får den passe sterk. Du kan drikke den lunken eller varme den forsiktig opp mot 42-49 g C,- i allefall ikke varmere enn 70gC om du vil beholde det meste av gode smaker og plantestoffer.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter