Kylling souvlaki

Kylling Souvlaki
Denne retten minner meg virkelig om familiens mange fine ferier på Korfu med gode venner

Souvlaki er marinert og grillet kjøtt på spyd. Grillspyd med tzatziki og salat minner meg virkelig om familiens mange fine ferier på Korfu med gode venner. Kjøttet kan være både svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, vilt og lam. Tilbehøret kan du variere. Lager du aioli og marinerer kjøttet på kvelden før du legger deg, så lager dere grillspydene og salaten sammen når maten skal nytes.

OBS! Legg trespyd i bløt i minst 30 minutter slik at de ikke antenner under grillingen. La familien eller gjestene tre sine egne spyd, så får alle noe de både liker og kan tåle. Når det ikke er værforhold til å grille ute, kan du legge spydene på en bakepapirkledd stekeplate og steke dem øverst i stekeovnen på 225gC med grillelementet på. Slik kan du få litt gresk sommerstemning året rundt.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Kylling souvlaki

  • 150-200g kjøtt per person
  • 4 lange eller 8 korte grillspyd i tre

Marinade

  • 1 dl extra virgine olivenolje
  • ½ sitron, saften av
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 ts havsalt og ½ ts sort kvernet pepper

Salat

  • 65g rukkola
  • 4 tomater/blomkålbuketter
  • ½ agurk
  • ¼ rødløk, grovhakket
  • fetaost (av sau/geit)
  • Dressing: 4 ss extra virgine olivenolje, 2 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik, havsalt og pepper

Yoghurtdip

  • 1,2 dl Yokos naturel (evt. gresk yoghurt hvis ikke Omstart30)
  • 2 ts Dijonsennep
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts honning
  • Havsalt og pepper

Slik gjør du

Kylling souvlaki

  1. Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm. Rør ingrediensene til marinaden sammen i en skål og vend inn kjøttbitene. La kjøttet marinere i minst en time, eller aller helst over natten.
  2. Rør sammen ingrediensene til yoghurtdippen og sett den i kjøleskapet.
  3. Lag tzatsiki.

 

Marinade

Salat

Yoghurtdip