I denne retten kan du gjerne bruke de urtene du måtte ha for hånden. Tørkede urter kan du også bruke om du ikke har friske. Jeg rørte urter og hvitløk sammen med Smøremyk Rapskokos, men du må gjerne også romtemperere smør til formålet om du vil. Den lune appelsinsalaten byr på spennende smakskombinasjoner fra chilli, appelsin, fiken og honning. Dette er en rett som egner seg både til hverdags og fest.
Glad i kylling? Da burde du prøve:
- kyllingbryst fylt med pesto og kyllingspyd med peanøttsaus
- Prøv også Asiatisk pulled chicken sallad
- Denne retten smaker like godt med kyllingrester eller andre matrester du liker. Prøv Asparges- eller skinkepai
Ingredienser
Porsjoner:
Kyllingbryst med lun appelsinsalat
- 1 kyllingbryst (300g)
- 1 ss finhakket basilikum (6-7 blader)
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Smøremyk Rapskokos/smør/smøreost naturell
- 1 ss extra virgin olivenolje
- havsalt og pepper
- 1 appelsin, renset og delt i skinnfrie båter
Pensling
- 2 ss extra virgin oliveolje
- 1 ts honning
- 1 ts soyasaus
- 1 klype havsalt + kvernet pepper
Appelsinsalat
- 1 appelsin, renset og delt i skinnfrie båter
- 2 ss sitronsaft/limesaft
- 1 ts honning
- 2 tørkede fiken
- • 1/2 rød chilli, finhakket uten frø
Slik gjør du
Kyllingbryst med lun appelsinsalat
- Forvarm ovnen til 180gC.
- Rør sammen basilikum, koriander, hvitløk og Smøremyk Rapskokos/smør/smøreost og krydder i en bolle.
- Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystet og fyll med urteblandingen.
- Legg brystet i en smurt ildfast form og pensle med oljeblandingen.
- Stekes midt i ovnen på 180gC i 20-30 minutter. Bruker du steketermometer skal kyllingbrystet ha en kjernetemperatur på 62gC.
- Skru temperaturen opp siste 5-10 minuttene om du ønsker en mer gyllen farge på skinnet.
- De siste 5 minuttene legger du inn appelsinsalaten.
- Serveres med quinoa, mathavre eller byggryn.
Vel bekomme!
Pensling
Rør sammen ingrediensene og pensle kyllingbrystet før det settes inn i ovnen.