Laktosefri kaffe latte med smak av lakris er den perfekte drikk om du har lyst på noe varmt og godt i koppen. Bruk en plantebasert drikke med kort ingrediensliste uten søtning. Den skummer godt ved steaming, og er således det perfekte utgangspunktet for en deilig kaffedrikk nå i adventstiden. Lag en lakris latte eller en sjoko latte ved å bytte lakrispulveret ut med en spiseskje revet mørk sjokolade.
Litt lakrispulver er bra for deg, men for mye er ikke bra for blodtrykket ditt. I Italia har man tygget lakrisroten gjennom generasjoner mot forkjølelse og tungpusthet. Lakris er en av de hyppigst brukte legemidlene i tradisjonell kinesisk medisin. Folkemedisinske bruksområder har blant annet vært hoste og bronkitt, mage- og tarmproblemer, impotens og leddgikt.
Nyt også disse oppskriftene:
TIPS: lakrispulveret kjøper jeg på helsekost. Min sjokolade får du kjøpt både i apotek og på helsekost.
Ingredienser
Porsjoner:
Laktosefri kaffe latte med smak av lakris
- 2 dl MYLK havremandel/plantebasert drikke
- 0.5 ts lakrispulver (helsekost)
- 0.5 ts sterk kaffe (espresso)
Slik gjør du
Laktosefri kaffe latte med smak av lakris
- Steam den plantebaserte drikken og hell den i et glass, spar litt skum.
- Rør inn lakrispulver og kaffe.
- Topp så med skummet og et lite dryss lakris.
Så enkelt og så godt.