Maissuppe på 1-2-3

Berit Nordstrands maissuppe
En basis maissuppe kan blir til mange ulike og spennende smaksvarianter

Har du maiskorn og kikerter i skapet, da kan du ha en enkel middagsrett. Oppskriften er på en tykk suppe, nærmest pure. Vil du ha en mer tyntflytende suppe sper du suppen med grønnsakkraft (5 dl vann + 1 ss øko grønnsaksbuljong). Det er smak og behag. Strø frisk koriander over eller bruk stekt sopp, brødkrutonger eller rester av kjøtt og fisk som garnityr. En basis maissuppe kan blir til mange ulike, spennende varianter.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Maissuppe

  • 400 g øko mais på boks
  • 2 ss extra virgine olivenolje
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts spisskummin
  • 400 g øko kikerter
  • 2 dl vann
  • havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • frisk koriander

Slik gjør du

Maissuppe

  1. Varm oljen i ei gryte og la maisen surre på moderat varme sammen med gurkemeie og spisskummen i 4-5 minutter til du begynner å kjenne antydning til popkornlukt av maiskornene.
  2. Ha så i kikerter og vann og la suppen få et oppkok.
  3. Kjør den jevn med en stavmikser og smak til med havsalt og sort kvernet pepper etter smak.
  4. Tilsett også mer spisskummen om du vil. Server så suppen med litt frisk koriander på toppen.