Potet- og purresuppe med bacon

Har du poteter og purre så har du middag. Utvalget i kjøleskapet kan bli magert i tider hvor vi alle skal forsøke å begrense våre turer til matbutikken. Derfor forsøker jeg å bidra med enkle oppskrifter på sunn mat, og med få ingredienser de aller fleste enkelt kan skaffe. Så, hva med en potet-og purresuppe til lunsj eller middag i dag?

Har du poteter og purre så har du middag. Utvalget i kjøleskapet kan bli magert i tider hvor vi alle skal forsøke å begrense våre turer til matbutikken. Derfor forsøker jeg å bidra med enkle oppskrifter på sunn mat, og med få ingredienser de aller fleste enkelt kan skaffe. Så, hva med en potet-og purresuppe til lunsj eller middag i dag?

Ingredienser

250 g mandelpoteter

2 fedd hvitløk

1 purreløk, spar litt til garnityr

Stekefett: 3 ss Smøremyk/ extra virgin olivenolje/kokosfett til steking

8 dl grønnsaksbuljong (8dl vann + 1,5 ss øko grønnsaksbuljongpulver)

1 dl Yokos naturel/øko rømme

Havsalt og sort kvernet pepper etter smak

0.5 sitron, saften av (evt. 2 ss sitronsaft)

Garnityr: stekte skiver av sopp, sprøstekt bacon/skinke (uten nitritt), ristede gresskarkjerner eller pinjekjerner, krutonger av tørt brød (stekt i olivenolje med litt hvitløk og timian), rester av kjøtt eller fisk eller litt finsnittet purreløk.

Slik gjør du

1.

Vask potetene og skjær dem i tynne skiver.

2.

Finhakk hvitløken og skjær purren i skiver og surr dette i en gryte på middels varme i 5 minutter.

3.

Tilsett 8 dl vann og 1,5 ss øko grønnsaksbuljongpulver. La suppen småkoke i 15-20 minutter til grønnsakene har mørnet og smakene fått utvikle seg.

4.

Kjør så suppa jevn med en stavmikser eller i en blender/foodprosessor og smak til med sitronsaft, havsalt, pepper og Yokos/rømme.

5.

Dander så tallerkener med potet-og purresuppe toppet med brødkrutonger og finsnittet purre eller annet garnityr som måtte falle i smak.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter