Mango, avokado og grønnkålsalat

Salater er en fantastisk måte å sikre seg noe grønt til hvert måltid. Grønnfarge full av ulike antioksidanter eller gnistslokkere i forskjellige farger og magnesiumrikt klorofyll. På samme måte som grønne blader på høsten avslører at de skjuler farger som oransje, gul og rød, så inneholder også grønne grønnsaker og bladgrønt en storslagen fargeprakt.

Salater er en fantastisk måte å sikre seg noe grønt til hvert måltid. Grønnfarge full av ulike antioksidanter eller gnistslokkere i forskjellige farger og magnesiumrikt klorofyll. På samme måte som grønne blader på høsten avslører at de skjuler farger som oransje, gul og rød, så inneholder også grønne grønnsaker og bladgrønt en storslagen fargeprakt.

Ingredienser

Mango, avokado og grønnkålsalat

37.5 g grønnkål finhakket

43.75 g beger cherrytomater delt i to

0.5 dl quinoa, kokt i vann i 10-15 min

0.25 avokado

0.25 mango

0.25 bunt reddik

12.5 g reddikspirer

0.125 dl ekstra virgin olivenolje

1 ss balsamikoeddik

0.25 klype kvernet havsalt

0.125 ts sort pepper

Slik gjør du

Mango, avokado og grønnkålsalat

1.

Damp grønnkålen på rist i 2 minutter, skyll den i isvann og tørk den i salatslynge.

2.

Vask og del cherrytomatene i to.

3.

Vask og del reddikene i to.

4.

Rens og del mangoen i biter.

5.

Skjær avokadoen i skiver.

6.

Kok quinoa som anvist på pakken og avkjøl.

7.

Legg grønnkålen utover et stort fat. Ha resten av salatingrediensene utover gønnkålen. Visp sammen olivenolje og balsamikoeddik som dressing og krydre med havsalt og sort pepper.

Ulike farger representerer forskjellige gnistslokkere, slik at cellene dine får slokket et spekter av gnister som ellers kan gjøre stor skade på både celledeler og arvestoff. Magnesium er et verktøy det forbrukes mye av til produksjon av lykkekjemi,- så fryd deg mer inn i sene sommerkvelder med påfyll av smakfulle salater!

Spis salaten alene sammen med grovbrød og smør eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Som tilbehør rekker salaten til 6 personer.

 

Andre oppskrifter