Salater er en fantastisk måte å sikre seg noe grønt til hvert måltid. Grønnfarge full av ulike antioksidanter eller gnistslokkere i forskjellige farger og magnesiumrikt klorofyll. På samme måte som grønne blader på høsten avslører at de skjuler farger som oransje, gul og rød, så inneholder også grønne grønnsaker og bladgrønt en storslagen fargeprakt.
Ulike farger representerer forskjellige gnistslokkere, slik at cellene dine får slokket et spekter av gnister som ellers kan gjøre stor skade på både celledeler og arvestoff. Magnesium er et verktøy det forbrukes mye av til produksjon av lykkekjemi,- så fryd deg mer inn i sene sommerkvelder med påfyll av smakfulle salater!
- Spicy salat med kremet avokadodressing
- Grønnkålsalat med grillede søtpoteter
- Grønnkål-quinoasalat
- Middagssalat
Ingredienser
Porsjoner:
Mango, avokado og grønnkålsalat
- 150 g grønnkål (1 pose), finhakket
- 1 beger cherrytomater (ca.175g), delt i to
- 2 dl quinoa, kokt i 4dl vann i 10-15min
- 1 avokado
- 1 mango
- 1 bunt reddik, 8-9 stk.
- 50 g reddikspirer
- 0.5 dl ekstra virgin olivenolje
- 4 ss balsamikoeddik
- 1 klype kvernet havsalt og 1/2ts sort pepper
Slik gjør du
Mango, avokado og grønnkålsalat
- Damp grønnkålen på rist i 2 minutter, skyll den i isvann og tørk den i salatslynge.
- Vask og del cherrytomatene i to.
- Vask og del reddikene i to.
- Rens og del mangoen i biter.
- Skjær avokadoen i skiver.
- Kok quinoa som anvist på pakken og avkjøl.
- Legg grønnkålen utover et stort fat. Ha resten av salatingrediensene utover gønnkålen. Visp sammen olivenolje og balsamikoeddik som dressing og krydre med havsalt og sort pepper.
Spis salaten alene sammen med grovbrød og smør eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Som tilbehør rekker salaten til 6 personer.