Matcha nice cream – plantebasert is med herlig smak av matcha og banan

Matcha nice cream plantebasert is
Med få ingredienser kan du enkelt trylle frem en fyldig og søt plantebasert is som garantert kommer til å falle i smak

Matcha nice cream – plantebasert is med herlig smak av matcha og banan må du bare prøve. Den smaker himmelsk og gjør godt for kroppen og toppen. Og den smaker slett ikke grønt og bittert, og selv min datter Mathea (13) elsker isen. Har du kjøpt matchapulver for å lage Dalgona matcha iste, så kan du også lage min Matcha iskrem eller nicecream som det også gjerne heter når iskremen er plantebasert. Bruk overmodne, frosne bananer, og tiden i fryseboksen før isen kan nytes er kun 1-2 timer.

Tips til topping: jeg brukte hakkede pinjekjerner og biter av mørk sjokolade. Både kokosflak, ristede mandelflak og øko rosiner som har fått trekke litt rom er nydelig.

Matcha nice cream plantebasert is er min nye favoritt

Matcha gir deg enda flere polyfenoler enn grønn te, fordi matcha er pulver av hele teblader og ikke bare et uttrekk av tebladet i vann. Har du lyst til å lære mer om matcha og dens helseeffekter, kan du lese mer i oppskriften på Melkefri Dalgona matcha latte.

Prøv også disse nydelige oppskriftene på is:

Ingredienser

Matcha nice cream

  • 3 frossne bananer
  • 0,5-0,75 dl Mylk havremandel
  • 2 ts matchapulver
  • 1 ts rå bringebærhonning (evt øko lønnesirup)
  • Topping: jeg brukte hakkede pinjekjerner og biter av mørk sjokolade. Både kokosflak, ristede mandelflak og øko rosiner som har fått trekke litt rom er nydelig

Slik gjør du

Matcha nice cream

  1. Skjær banenene i 4 biter.
  2. Ha frosne bananer, Mylk, matchapulver og honning i en blender og kjør på full hastighet til du har en jevn iskremrøre.
  3. Hell røren over i en boks med lokk og sett den i fryseboksen et par timer til passe fast konsistens.
  4. Serveres gjerne med topping av pinjekjerner og hakket mørk sjokolade