Melkefri Dalgona matcha latte

Melkefri Dalgona matcha latte – en plantebasert latte drikk som garantert kommer til å falle i smak.

Melkefri Dalgona matcha latte – en plantebasert latte drikk som garantert kommer til å falle i smak.

Ingredienser

0.375 dl aquafaba (laken av en boks øko kikerter)

0.5 ts matchapulver

0.5 ss kokosblomstsukker

0.5 ss kokende vann

isbiter

1.5 dl Mylk Havremandel (eller annen plantedrikk)

Slik gjør du

1.

Pisk kikertvannet/aquafaba i en bolle til det blir like stivt som stivpisket eggehvite.

2.

Bland kokosblomstsukker, matchapulver og varmt vann i en egen bolle, rør til kokosblomstsukkeret har løst seg i væsken.

3.

Pisk matchablandingen inn i kikertskummet. Fortsett å pisk til skummet har fått en jevn grønnfarge.

4.

Ha isbiter i fire høye glass og hell Mylken over. Topp glassene med matchaskum, sett i sugerør, rør rundt med sugerøret og nyt.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Dalgona matcha Latte og Dalgona kaffe latte trender på sosiale media av en grunn. Det seige, litt søte kaffe- eller matchaskummet på toppen av iskald plantedrikk er aldeles nydelig. Steamer du Mylken først kan du også servere en varmende kosedrikk.

Melkefri Dalgona matcha latte

Denne lattedrikken er vidunderlig god med sitt innslag av matchapulver – et pulver laget av den fineste kvaliteten grønn te som er proppfull av antioksidanter. Matcha er en seremoniell te fra Japan som er malt til grønt pulver. Smaken minner om en blanding av grønn te og gress, og derfor trenger noen å venne seg litt til smaken.

Hva er Matcha?

Matcha te er ganske enkelt pulveriserte tørkete blader. Matcha er fremstilt av friske og fine teblader fra årets første høst. Umiddelbart etter høsten blir bladene dampet og skånsomt tørket over en lengre periode. De tørkede blader blir heretter malt til et meget fint pulver, som kalles Matcha. Te-bladende blir skjermet for sollys og derfor sikrer man en konsentrert dose av klorofyll som gir teen den flotte karakteristiske grønne fargen.

Matcha har i japan blitt brukt av munker i over 800 år, men er også en supertrendy helsedrikk blant sunnhetsfanatikere. Dette grønne pulveret inneholder mange ganger mer antioksidanter enn vanlig grønn te, og det hevdes at det har stressreduserende egenskaper og gir en lett energiboost.

Hvordan brygge matcha?

Tilberedning av matcha er veldig enkelt:

  1. Varm opp ca 2 dl mylk eller vann til ca. 40 grader (ikke kok). Eller kok opp og bland i litt kaldt vann.
  2. Ta en 1/2 eller 1 ts (2-5 gram) matcha og 1 ts rå honning i koppen og hell over oppvarmet mylk/vann.
  3. Bruk helst en visp eller liten melkeskummer til å blande. Eventuelt rør med teskje og nyt.

Prøv også disse oppskriftene:

TIPS: Kikertlake erstatter eggehvite og bør absolutt ikke kastes. Oppbevare den i en boks i kjøleskapet i 4-5 dager og bruk den når du trenger eggeerstatning.

Andre oppskrifter