Melkefri og vegan tzatziki

Melkefri tzatziki
Tzatziki er en variant av tyrkisk cacık og er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet, spesielt i Tyrkia og Hellas. Dipen smaker nydelig til kjøtt, fisk, og oppskjærte grønnsaker.
Dipen passer like godt til greske kjøttboller, grillet kjøtt og fisk, som til nystekt pitabrød og oppskjærte grønnsaksstaver

Her er oppskriften på en fyldig melkefri og vegan tzatziki dip som du lager i en fei. Dipen smaker nydelig til grillet kjøtt, fisk og ulike salater. 

Melkefri og vegan tzatziki lager du på 1-2-3

Tzatziki er en variant av tyrkisk cacık og er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet. Du finner den spesielt i Tyrkia og Hellas. I orgiginaloppskriften brukes tykk matyoghurt. I denne oppskriften har vi benyttet en laktosefri og plantebasert yoghurt. Det er fordi det er stadig flere som velger å kutte meieriprodukter fra sitt kosthold. Ikke kjøp ferdiglaget tzatziki. Den aller beste laktosefri tzatzikien lager du selv. Denne oppskriften er frisk, næringsrik og full av masse god smak fra både hvitløk og agurk. Derfor passer den perfekt til det meste av mat.

Prøv også:

Prøv laktosefri tzatziki med Yokos til nystekt pitabrød

Ingredienser

Melkefri vegan tzatziki

  • 1/2 agurk
  • 1 beger plantebasert yoghurt/Yokos naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts dill, finhakket
  • 1 ts havsalt

Slik gjør du

Melkefri vegan tzatziki

  1. Riv agurken på den groveste delen av rivjernet og tilsett 0,5 ts salt. Plasser blandingen i et dørslag og la den renne av seg i minst en time. Det beste resultatet får du om du lar den stå slik kaldt over natten
  2. Bland Yokos, presset hvitløk, olivenolje, sitronsaft og 0.5 ts salt. Dekk til og la blandingen stå kald natten over
  3. Bland Yokos-blandingen og agurk sammen og tilsett finhakket dill
  4. Serveres kald med nystekt pitabrød eller friske, oppskjærte grønnsaker som gulerot, stangselleri, reddik o.l.
Tags from the story
, ,