Grønnsaksstaver og dip

Barn og unge (og voksne!) spiser ofte mer fruk og grønnsaker når disse er skåret opp i biter og staver. Husk grønnsaker i alle lunsjbokser og ta gjerne med en liten boks med lokk som inneholder en dip eller hjemmelaget dressing for økt nytelse og næring. Sikre deg dine minst “5 om dagen” ved å alltid putte ulike grønnsaker i lunsjboksen – hver eneste dag.

Barn og unge (og voksne!) spiser ofte mer fruk og grønnsaker når disse er skåret opp i biter og staver. Husk grønnsaker i alle lunsjbokser og ta gjerne med en liten boks med lokk som inneholder en dip eller hjemmelaget dressing for økt nytelse og næring. Sikre deg dine minst “5 om dagen” ved å alltid putte ulike grønnsaker i lunsjboksen – hver eneste dag.

Ingredienser

1 ss rømme

1 ts majones

1 ts sitronsaft

havsalt (etter smak)

sort kvernet pepper (etter smak)

Slik gjør du

1.

Rør sammen alle ingredienser og hell over i en liten skål.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lag en ”tapaslunsj” til barn og unge med ostebiter (harde hvite , skinke, oliven, cherrytomater, salat og biter av brokkoli, blomkål, gulrot og stangselleri. Lag en ”frokostboks” med brød, smør, grønnsaksstaver og pålegg i ulike bokser til barna, så kan de smøre sine egne brødskiver på skolen.

Skjær opp hele regnbuen av grønnsaker, f.eks. cherrytomater, brokkoli, blomkål, sukkererter, vårløk, agurk, paprika, gulrot, nepe, stangselleri reddiker etc. og legg i lunsjboksen sammen med dip eller dressing.

Prøv gjerne noen av disse:

Andre oppskrifter