Sier du cantaloupemelon, så tenker jeg nydelig sødme med oransje karotenoider for slukking av gnister fra forbrenningen, demping av betennelser og et styrket immunforsvar. Jeg tenker også på kalium, som i studier er assosiert med styrket insulineffekt og forebygging av Type-2-diabetes, utvidelse av blodårer, et sunnere blodtrykk og lavere forekomst av hjerte- og karsykdommer og slag. Kryper blodtrykket ditt oppover, er dette smoothien for deg.
Denne oppskriften er fra den nye boken til Kjartan Skjelde og meg; “Verdens beste smoothier”
Prøv også disse supergode og næringsrike smoothie-variantene:
Ingredienser
Porsjoner:
Melonsmoothie
- 2.5 dl matyoghurt
- 2 ss honning
- saft av 2 lime
- en håndfull mynteblader
- 1 frossen cantaloupemelon uten skall og kjerne, i grove biter
- ½ frossen banan i grove biter
- en håndfull mynteblader (topping)
Slik gjør du
Melonsmoothie
- Ha yoghurt, honning, lime og mynteblader i en blender. Tilsett de frosne fruktene og kjør til en smidig konsistens.