Misomarinert grillet torskefilet

Misoglassert grillet torsk
Denne retten kan du imponere med til både hverdags og fest!

Black Cod er en sagnomsust rett fra stjernerestauranten Nobu. Der bruker de klassiske japanske ingredienser som mirin og sake, sammen med hvit misopaste. Min litt enklere variant kan du lett imponere med til både hverdag og fest. Torsken kan godt marinere i kjøleskapet i både ett og to døgn, slik at du kan ha alt klart i god tid før gjestene ankommer.

Nyt også disse deilige oppskriftene om du er glad i grillmat:

Ingredienser

Porsjoner:

Misomarinert grillet torskefilet

  • 3 ss risvineddik eller klassisk mirin
  • 3 ss hvitvin eller sake (japansk risvin/risøl), kan erstattes med en halvtørr lys sherry
  • 3 ss hvit misopaste
  • 3 ss lønnesirup/kokosblomstsukker
  • ½ ts havsalt og ¼ ts sort kvernet pepper
  • 4 torskefileter uten skinn (helst 3-4 cm tykke, beregn 200-250g per person)
  • Forslag til tilbehør: litt syltet ingefær, skivet vårløk, dampet spinat/brokkoli/asparges. Pynt fatet med noen dråper misomarinade og en liten båt lime

Slik gjør du

Misomarinert grillet torskefilet

  1. Ha risvineddik og hvitvin i en skål og rør inn misopasten. Tilsett lønnesirup/kokosblomstsukker og rør til du har en jevn blanding. Krydre med havsalt og pepper.
  2. Ha blandingen i en form, legg torskestykkene i misoblandingen og vend dem så de får marinade over hele seg. Dekk så formen med plastfolie eller et tett lokk og la torsken marinere i kjøleskapstemperatur over natten.
  3. Varm en grillpanne i grillen eller på komfyren. Tørk av det aller meste av misoblandingen før du griller fisken til den flaker seg. Øs eventuelt over litt misoblanding undervegs (Obs! Fisken må ligge i en grillpanne å grillen så marinade ikke får grillen til å flamme opp eller torsken setter seg fast i grillristen). Grill torsken i få minutter, kun til fisken flaker seg.
  4. Serveres på varme tallerkener med tilbehør og noen fine dråper av misomarinaden rundt på fatet. Bon apetitt.
Tags from the story
, , ,