Mocktails for alle – tre alkoholfrie drinker for enhver smak

Mocktail alkoholfri drink Malin Stavsøien Berit Nordstrand
Mocktails og sommersol er en perfekt kombinasjon!

Mocktails for alle – tre alkoholfrie drinker for enhver smak. Mocktails og sommersol er en perfekt kombinasjon! Her får du oppskrift på tre alkoholfrie drinker utviklet av Norgesmester Malin Stavsøien, Bar Manager på NordØst Food & Cocktails i Trondheim. Hun gjestet min Facebook-livesending og imponerte med sin kunnskap.

Gikk du glipp av live-sendingen med Malin Stavsøien? Da kan du se den her

Mocktails er årets store trend

Mocktails har blitt årets store drikketrend både her hjemme og internasjonalt de siste par årene. Prøv disse tre deilige alkoholfrie alternativene i sommerferien med god samvittighet. Sommeren er jo dessuten også den aller beste sesongen for ingredienser som bær og frukt som virkelig løfter spennende mocktails til nye høyder.

Mocktails for alle – her er oppskriftene:

Ginger n’ spice

  • 2 cl Honningsirup infusert med te (sitron og ingefær)
  • 2 cl sitronsyre
  • Topp med kombucha med ingefær
  • Garnityr: Sitrontimian

Honning- og tesirup (7 DL)

  • 330 gram honning
  • 330 gram vann
  • 8 te-poser Twinings med sitron og ingefær

Kok sammen honning og vann i en kjele til honningen er oppløst. Trekk av kjelen. Legg oppi te-posene og la infusere i ca. 30 minutter (til blandingen har blitt kjølig). Ta ut teposene og sil sirupen over i flaske. Settes kjølig. Bygges og røres over knust is i rocks-glass.

No gin & tonic

  • 4 cl Seedlip (alkoholfri gin)
  • 2 cl Syrin-sirup
  • 2 cl Sitronjuice
  • Topp med tonic
  • Garnityr: Tørka eple

Røres over hel is i high ball-glass. Topp med tonic.

Syrinsirup (7 DL):

  • 350 gram hvitt rørsukker
  • 350 gram vann
  • 4 kopper syrinblomst

Finn syrinblomster og skjær av slik at kun kronebladene er med. Kok sammen sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. Trekk av kjelen. Tilsett blomster, la infusere over natta (jo lengre tid det ligger, jo mer smak vil du få). Sil i et kjøkkenklede eller cheesecloth slik at alle blomstene blir silt vekk. La avkjøl og hell blandingen over i en flaske. Settes kjølig.

Raspberryfun

  • Bringebær, mudlet 4-5 stk
  • 3 cl sitronjuice
  • 2 cl eplesirup
  • Topp med Blanc alkoholfri
  • Garnityr: bringebær

Mudle bringebær i en shaker. Tilsett alt untatt Blanc. Shake og sil over et high ball-glass med hel is. Topp med Blanc.

Eplesirup (7 DL)

  • 350 gram hvitt rørsukker
  • 2 dl eplemost
  • 2 dl vann
  • 2 røde epler

Kok sammen sukker, eplemost og vann til sukkeret er oppløst. Kutt epler i små biter (med skall) og legg oppi blandingen. La alt småkoke i 25-30 minutter. Sil blandingen, la avkjøles og hell over i en flaske. Settes kjølig.

Prøv også disse oppskriftene: