Nydelig ostekake

med bunn som smaker pepperkake

Fra “Bra God  Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med pepperkakebunn.

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Her får du oppskriften på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking. Det er flott å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med smak av pepperkake.

Prøv også:

Ingredienser

Bunn

  • 450 g mandler
  • 200 g dadler
  • 2 ts Cocosa Extra Virgin
  • 4 ts Cocosa Kokossirup
  • 2 ts Helios Ceylon Kanel
  • 0.5 ts nellik
  • 0.5 ts frisk revet ingefær

Fyll

  • 1.5 dl gresk yoghurt
  • 200 g Philadelphia Light
  • 2 dl økologisk kremfløte
  • revet skall fra 2-3 lime
  • 4 ts Cocosa Kokossirup
  • 4 ss sitronsaft
  • 2 ss Cocosa Kokosblomstsukker
  • 5 plater gelatin
  • 1/2 dl vann
  • Cocosa Chips Sweet

Slik gjør du

Bunn

  1. Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje.
  2. Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
  3. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  4. Riv skall fra lime og sett til side. Pist så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem limesmaken. Er den litt lite søt anbefaler jeg å spe på med litt kokossukker.
  5. Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.
  6. Avkjøl i kjøleskap over natten. Server gjerne med deilige, sprø Cocosa-chips.

Fyll