Fra “Bra God Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du her oppskriften på en alldeles nydelig ostekake med pepperkakebunn.
Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Her får du oppskriften på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking. Det er flott å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med smak av pepperkake.
Prøv også:
Ingredienser
Bunn
- 450 g mandler
- 200 g dadler
- 2 ts Cocosa Extra Virgin
- 4 ts Cocosa Kokossirup
- 2 ts Helios Ceylon Kanel
- 0.5 ts nellik
- 0.5 ts frisk revet ingefær
Fyll
- 1.5 dl gresk yoghurt
- 200 g Philadelphia Light
- 2 dl økologisk kremfløte
- revet skall fra 2-3 lime
- 4 ts Cocosa Kokossirup
- 4 ss sitronsaft
- 2 ss Cocosa Kokosblomstsukker
- 5 plater gelatin
- 1/2 dl vann
- Cocosa Chips Sweet
Slik gjør du
Bunn
- Kjør mandlene i en foodprosessor. Tilsett litt og litt dadler og kokosolje.
- Hell i krydder i kokossirup, og bland bunnen godt. Trykk den så jevnt ut i en rund kakeform på ca. 24 cm. Husk å sette denne kaldt mens du lager fyllet.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Riv skall fra lime og sett til side. Pist så 2 dl kremfløte, før du tilsetter yoghurt og Philadelphia-ost. Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup. Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem limesmaken. Er den litt lite søt anbefaler jeg å spe på med litt kokossukker.
- Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper. Miks godt inn i kakefyll og hell over bunnen.
- Avkjøl i kjøleskap over natten. Server gjerne med deilige, sprø Cocosa-chips.