Har du lyst på lakriskuler med smaken av lakrisbåter, men som også gir gode byggeklosser til kroppen i stedet for blodsukkerkaos? Prøv disse superenkle nøttekulene du lager i en fei og akkurat når du får lyst på noe godt. Lakrispulver får du kjøpt både på helsekost og på nett.
TIPS: Hvis du ikke tåler nøtter kan du bruke frø du tåler, eks. pinjekjerner og gresskarkjerner, eller du kan bare bruke dadler alene. Jeg delte dadler i to, fjernet steinen og strødde lakrispulver på. Det ble veldig godt, men øker nok blodsukkeret mer enn hva jeg ønsker meg.
Prøv også disse smarte og kjempegode nytelsene:
Ingredienser
Lakriskuler/lakrisdadler
- 2 dl nøtter (eks. BN nøttepose eller valnøtter+mandler)
- 8-10 store, myke dadler (fjern steinen)
- 1.5 ss lakrispulver (2 ts Ceylonkanel kan brukes om du ikke har lakrispulver)
- litt ekstra lakrispulver til å rulle kulene i til slutt
Slik gjør du
Lakriskuler/lakrisdadler
- Bløtlegg nøttene i ca. 1 time.
- Ha alle ingrediensene (bortsett fra litt lakrispulver til å rulle kulene i) i foodprosessoren.
- Kjør til nøttene er grovknust og du har fått en jevn deig. Ikke kjør dem for lenge så de blir most, men beholder en krunsj i seg med litt nøttebiter når du spiser dem.
- Trill kuler av massen.
- Strø litt lakrispulver utover et matpapir og trill dem i til slutt.
Kulene er best når de spises samme dag, men kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet i flere dager om du vil.