Lakriskuler

Har du lyst på lakriskuler med smaken av lakrisbåter, men som også gir gode byggeklosser til kroppen i stedet for blodsukkerkaos? Prøv disse superenkle nøttekulene du lager i en fei og akkurat når du får lyst på noe godt. Lakrispulver får du kjøpt både på helsekost og på nett.

Har du lyst på lakriskuler med smaken av lakrisbåter, men som også gir gode byggeklosser til kroppen i stedet for blodsukkerkaos? Prøv disse superenkle nøttekulene du lager i en fei og akkurat når du får lyst på noe godt. Lakrispulver får du kjøpt både på helsekost og på nett.

Ingredienser

Lakriskuler/lakrisdadler

2 dl nøtter (bløtlagte) eks. valnøtter+mandler

8 store, myke dadler (fjern steinen)

1.5 ss lakrispulver (2 ts Ceylonkanel eller kakao kan brukes om du ikke har lakrispulver)

litt ekstra lakrispulver til å rulle kulene i til slutt

Slik gjør du

Lakriskuler/lakrisdadler

1.

Bløtlegg nøttene i ca. 1 time.

2.

Ha alle ingrediensene (bortsett fra litt lakrispulver til å rulle kulene i) i foodprosessoren.

3.

Kjør til nøttene er grovknust og du har fått en jevn deig. Ikke kjør dem for lenge så de blir most, men beholder en krunsj i seg med litt nøttebiter når du spiser dem.

4.

Trill kuler av massen.

5.

Strø litt lakrispulver utover et matpapir og trill dem i til slutt.

6.

Kulene er best når de spises samme dag, men kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet i flere dager om du vil.

TIPS: Hvis du ikke tåler nøtter kan du bruke frø du tåler, eks. pinjekjerner og gresskarkjerner, eller du kan bare bruke dadler alene. Jeg delte dadler i to, fjernet steinen og strødde lakrispulver på. Det ble veldig godt, men øker nok blodsukkeret mer enn hva jeg ønsker meg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter