Oppskrifter / Anisstjerner
Anisstjerner
Er du ferdig med julebaksten? Eller har du lyst til å prøve ut en ny kakeoppskrift til jul? Anisstjerner har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Sprø og kjempegode på smak. Oppskriften får du her.
Er du ferdig med julebaksten? Eller har du lyst til å prøve ut en ny kakeoppskrift til jul? Anisstjerner har allerede rukket å bli en favoritt hjemme hos oss. Sprø og kjempegode på smak. Oppskriften får du her.
Ingredienser
150 g spelt, finmalt
50 g rårørsukker
1.5 ts malt stjerneanis
100 g smøremyk rapskokos/smør
1 eggeplomme
Slik gjør du
1.
Ha speltmel, rårørsukker og stjerneanis i en kjøkkenmaskin/foodprosessor og bland.
2.
Del smøret opp i mindre biter og smuldre det sammen med det tørre. Smøremyk Rapskokos trenger du ikke å smuldre, men har det oppi sammen med eggeplommen. Kjør så deigen til den er fast og fin.
3.
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i 1 time så den blir litt fastere og lettere å jobbe med.
4.
Kjevle ut deigen nokså tynt (3-4 mm) og stikk ut stjerner. Legg stjernene på en bakepapirdekket stekeplate og stek kakene midt i ovnen ved 220°C i ca. 5 minutter.
5.
Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på en kakerist og avkjøles helt.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også: