Bakt selleri med avokadopure og vårløk

Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?

Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?

Ingredienser

500 g sellerirot

2 ss ekstra virgin olivenolje

2 godt modne avokado

3 vårløk, i tynne ringer

1 fedd hvitløk, finhakket

1.5 ts sitronsaft

havsalt og sort pepper

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175 gC.

2.

Skrell og skjær selleriroten i ½ cm tykke skiver. Legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle skivene med olivenolje, krydre med havsalt og pepper og bak dem på midterste rille i ovnen til de er møre (ca.10-15 minutter).

3.

Mos så avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett hvitløk, sitronsaft og smak til med havsalt og pepper.

4.

Topp selleriskivene med avokadomosen, dryss vårløk over og server.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan også bruke den klassiske oppskriften på guacamole og tilsette hakket rødløk, tomat, chili og koriander i avokadomosen.

Prøv også disse nydelige rettene:

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)