Oppskrifter / Bakt selleri med avokadopure og vårløk
Bakt selleri med avokadopure og vårløk
Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?
Selleriroten bidrar med fiber til våre hjelpsomme tarmbakterievenner og fortjener å blir brukt til langt mer enn kraftkoking og lapskaus. Prøv min ovnsbakte variant som tilbehør til fiskekaken neste fiskekaketirsdag – kanskje en ny favoritt?
Ingredienser
500 g sellerirot
2 ss ekstra virgin olivenolje
2 godt modne avokado
3 vårløk, i tynne ringer
1 fedd hvitløk, finhakket
1.5 ts sitronsaft
havsalt og sort pepper
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 175 gC.
2.
Skrell og skjær selleriroten i ½ cm tykke skiver. Legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Pensle skivene med olivenolje, krydre med havsalt og pepper og bak dem på midterste rille i ovnen til de er møre (ca.10-15 minutter).
3.
Mos så avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett hvitløk, sitronsaft og smak til med havsalt og pepper.
4.
Topp selleriskivene med avokadomosen, dryss vårløk over og server.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Du kan også bruke den klassiske oppskriften på guacamole og tilsette hakket rødløk, tomat, chili og koriander i avokadomosen.
Prøv også disse nydelige rettene: