Oppskrifter / Ekte hollandaise
Ekte hollandaise
30 min
En deilig og fyldig hollandaise er nydelig til fisk og grønnsaker i korsblomstfamilien, og er mye bedre enn de du kjøper på ferdigpose. Slik lager du en enkelt selv!
30 min
En deilig og fyldig hollandaise er nydelig til fisk og grønnsaker i korsblomstfamilien, og er mye bedre enn de du kjøper på ferdigpose. Slik lager du en enkelt selv!
Ingredienser
Hollandaise
150 g klaret økologisk smør
2 stk øko eggeplommer
1 ss sitronsaft
himalayasalt etter smak (dersom smøret er usaltet)
cayennepepper, etter smak
0.5 stk rødløk, finhakket
Slik gjør du
1.
Smelt smøret i en kasserolle.
2.
Hakk løken, og stek i en annen kaserolle til den blir myk, men ikke brun.
3.
Hell løk og smør over i en bolle, som du etterpå setter over et vannbad. Husk at bollen må være større enn kasserollen med vannet i slik at det ikke kommer noe vann oppi sausen.
4.
Tilsett øvrige ingredienser litt og litt, og rør godt. Dette vil ta litt tid, men du vil omsider få en fyldig hollandaise som kan nytes!
Tips