Ekte iskrem

Er du på tur og har du lyst på iskrem, men mangler tilgang på fryser? Da kan du enkelt lage din egen fryseboks ved hjelp av salt og snø. Helt sant! Du kan selvsagt også lage den i en iskremmaskin om du er så heldig å ha det eller ved å bruke en helt vanlig fryseboks.

Er du på tur og har du lyst på iskrem, men mangler tilgang på fryser? Da kan du enkelt lage din egen fryseboks ved hjelp av salt og snø. Helt sant! Du kan selvsagt også lage den i en iskremmaskin om du er så heldig å ha det eller ved å bruke en helt vanlig fryseboks.

Ingredienser

2 dl fløte

2 ss rå bringebærhonning (alternativt 4 ss kokosblomstsukker/rørsukker)

4 øko eggeplommer

2 ts vaniljeekstrakt (ev. vaniljesukker)

Slik gjør du

1.

Pisk fløte og honning til krem

2.

Tillsett eggeplommene og vaniljeekstrakt

3.

Hell iskremen i en kjele og sett på lokket

4.

Dekk kjelen med snø og vent i 4 timer

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Oppskriften er uansett superenkel, blodsukkervennlig og ikke minst kjempegod og fløyelsmyk på smak og konsistens.

Følger du Omstart30-metoden må du bytte ut fløten med krem fra kokosmelk. Da setter du bare kokosmelken i kjøleskap natten over og bruker det øverste laget i boksen til å piske krem av. Kremen blir ikke like luftig som når du bruker fløte, men dette har ingen ting å si for hverken smak eller konsistens på den ferdige iskremen.

Har du ikke rå bringebærhonning kan du gjerne bruke kokosblomstsukker (kjøpes på helsekost og i noen velassorterte dagligvarebutikker). Du kan også bruke rørsukker. Merk da at iskremen da ikke blir like blodsukkervennlig ettersom det bidrar til høyere blodsukkerstigning eller GI.

Prøv din hjemmelagde iskrem til disse herlige oppskriftene når du får lyst på en smart nytelse:

Andre oppskrifter