Fiskegrateng med makaroni – fri for gluten, melk og egg

Dette er en kjempegod fiskegrateng etter inspirasjon fra min mammas oppskrift. Mamma behøvde imidlertid ikke ta hensyn til matintoleranser og allergi. Dette er nemlig en familievennlig variant som alle kan spise. Jeg pleide å lage fiskegrateng når jeg var rundt 12-13 år og servere til mine foreldre og søsken. Det er fortsatt et fint og godt minne for meg.

Dette er en kjempegod fiskegrateng etter inspirasjon fra min mammas oppskrift. Mamma behøvde imidlertid ikke ta hensyn til matintoleranser og allergi. Dette er nemlig en familievennlig variant som alle kan spise. Jeg pleide å lage fiskegrateng når jeg var rundt 12-13 år og servere til mine foreldre og søsken. Det er fortsatt et fint og godt minne for meg.

Ingredienser

1.5 dl makaroni, glutenfri

150 g kokte fiskerester (150-200g)

4 ss smøremyk rapskokos

4 ss glutenfri melblanding

3 dl mylk havre/mylk havremandel

0.5 ts havsalt

0.25 ts hvit pepper

0.25 ts muskatnøtt, malt

1 liten gul løk

2 dl aquafaba (laken av en boks hermetiske kikerter)

sesamfrø med skall

Tilbehør

kokte mandelpoteter, råkost av revet gulrot og hvitløkssmør av smøremyk rapskokos

Slik gjør du

1.

Kok makaroni etter anvisning på pakken

2.

Lag hvit saus ved å smelte Smøremyk Rapskokos, røre inn mel og spe med Mylk. Rør til du har en jevn, litt tykk hvit saus.

3.

Ta sausen av platen og tilsett kokt makaroni og fiskerester.

4.

Pisk kikertlaken stiv, slik du pisker eggehviten stiv.

5.

Vend stivpisket aquafaba forsiktig inn i blandingen og ha det i en ildfast form.

6.

Strø sesamfrø og litt havsalt på toppen.

7.

Stekes i vannbad på 200gC i 40-45 minutter.

8.

Server fiskegratengen med råkost av revet gulrot. Jeg serverer råkosten med vinaigrette av 4 ss extra virgine olivenolje, 2 ss sitron, 1 ss lønnesirup, havsalt og pepper. Hvitløkssmør lager jeg av smeltet Smøremyk og presset hvitløk.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse nydelige oppskriftene:

Andre oppskrifter