Nydelig fiskeburger

Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager du min drømmeburger.

Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager du min drømmeburger.

Ingredienser

Fiskeburger

Fiskeburger fra Lofoten

2 stk agurker

2 stk lime

fersk ingefær

1 stk rød chili

olivenolje

rømme

1 stk sitron

fersk dill

fersk pepperrot

salt

1 stk rød paprika

1 stk gul paprika

3 fedd hvitløk

Garnityr

4 varianter i oppskriftsteksten

Slik gjør du

Fiskeburger

1.

Stek fiskeburgerne som angitt på pakken, server med hjemmebakte burgerbrød.

2.

Spicy agurksalat med lime og ingefær: Skrell agurk på langs med en potetskreller og skvis limejuice og litt revet limeskall over. Noen dråper olivenolje og revet ingefær. Litt finkuttet rød chilli blir også lekkert.

3.

Hvitløksbakt paprika: Del paprika i fire og legg de på et brett med skinnsiden ned. Bland finkuttet hvitløk, olivenolje og sort pepper. Pensle et godt lag med dette på paprikan. Bak dette på 200 grader i ca 15-20 minutter, riv av skallet og kutt i strimler.

4.

Rømme med dill og pepperrot: Bland sammen rømme med finkuttet dill, sitronsaft og litt salt. Riv fersk pepperrot i til slutt.

Dressinger til variasjon til fiskeburger

1.

Hjertesalat og cottage cheese: Finstrimle hjertesalat og rødløk. Vend dette sammen med et par spiseskjeer med cottage cheese samt litt olivenolje. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

2.

Avokado og wasabi: mos avokado i en bolle, la det gjerne være litt grovt. Tilsett finkuttet vårløk. Smak til dette med litt soyasaus, limesaft og wasabi. Bruk gjerne litt god olje slik at den blir litt smoood.

3.

Mango/chilidressing: Kok en mango i litt søt eplejuice i et par minutter. Kjør opp i en blender og tilsett masse finkuttet rød chili og litt sitronsaft.

4.

Gul paprikaketchup: Rens og kok gul paprika sammen med litt eplecidereddik og en mild honning. Kjør dette sammen i en blender og smak til med lit grønn tabasco.

Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager du min drømmeburger som vist i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter