Hjemmelaget pitabrød med hummus

Hjemmelaget pitabrød med hummus og grillede grønnsaker er den perfekte sommermaten. Du kan nyte retten alene slik den er eller du kan ha den som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Hjemmelaget pitabrød med hummus og grillede grønnsaker er den perfekte sommermaten. Du kan nyte retten alene slik den er eller du kan ha den som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk.

Ingredienser

Hjemmelaget pitabrød

125 g Yokos naturell plantebasert yoghurt eller annen plantebasert yoghurt

125 g vann

8 g rørsukker

300 g dala landhvete (urkorn)

1 klype havsalt

Hummus

125 g Yokos naturell plantebasert yoghurt eller annen plantebasert yoghurt

4.5 dl kokte hvite bønner

1 ts tahini

1 ts sitronsaft

0.5 løk

1 hvitløksfedd

1 ts olivenolje

1 klype havsalt

Grillede grønnsaker

6 vårløk

2 squash

cherrytomater

12 asparges

1 sitron

Slik gjør du

Hjemmelaget pitabrød

1.

Bland Yokos, vann, sukker og tørrgjær og varm det opp til ca. 32-38 grader.

2.

Bland dette med melet og saltet i en kjøkkenmaskin. Miks i ca. 4 minutter på medium fart.

3.

Dekk til og sett bollen til hvile i ca. 30 minutter.

4.

Del deigen i 6 like deigemner og la de etterheve i 30 minutter.

5.

Spre litt olivenolje på et brett og klem/klapp forsiktig deigemnene til en faltere, oval form.

6.

Grill pitabrødene direkte på grillen i ca. 2 minutter på hver side. Du kan også bruke en stekepanne og steke deigemnene på sterk varme, ca. 1-2 minutter på hver side.

Hummus

1.

Ha bønner, Yokos, finhakket løk og hvitløk, sitrinsaft, olivenolje og tahini i en foodprosessor.

2.

Miks godt og smak til med salt.

Grillede grønnsaker

1.

Grill grønnsakene på grillen; hele vårløk, squash i 0.5 cm tykke skiver, hele asparges, cherrytomater på en rist og dryss over olivenolje og saften fra en halv sitron.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Spre den deilige bønnehummusen på de nystekte pitabrødene, og legg på ønskede grillede grønnsaker. Dryss litt sitronsaft på toppen og nyt!

Derfor bør du nyte hjemmelaget pitabrød med hummus

Fiber finnes kun i planteriket. Belgfrukt som erter, linser, kikerter og bønner er naturens suverent beste fiberkilde.

Vi bør få i oss belgfrukt hver eneste dag. De sikrer deg fiber, verdifullt protein, sink og jern når du skal redusere inntaket av rødt kjøtt. Prøv hummus under kjøttpålegget og reduser antall skiver kjøttpålegg. Hvis du også vil styrke tarmfloraen, immunforsvaret, sinnsstemningen og kroppen din med belgfrukt, så lur inn litt erter, kikerter, linser og bønner i kjente retter til hverdags.

Fiber, også kalt ufordøyelige karbohydrater, finnes i mange størrelser og fasonger – polysakkarider, lange kjeder av sukkerarter, og oligosakkarider, litt kortere kjeder. De kalles ufordøyelige. Det er fordi de ikke fordøyes eller brytes ned i tynntarmen, men passerer uforandret ned til tykktarmen. Der blir de supermat for hjelpsomme bakterier – de fermenterer slike fiber. De er plantenes skjellett og de litt kortere kjedene, oligosakkaridene er kanskje mest effektiv som ”prebiotika” – bakterienes favorittrett. Resultatet av å spise slike fiber blir både en styrket tarmflora og et rikere utvalg hjelpsomme tarmbakterier. Det er virkelig mat for ”bakterie-Mons”.

Løft fiberinntaket ditt betydelig, bedre metthetsfølelsen, optimaliser vekten, forebygg sykdom, demp helseplager og berik livet ditt med belgfrukt du også. De smaker nydelig, metter godt og koster så lite.

Prøv også:

Andre oppskrifter