Gratinerte poteter med Mylk

Gratinerte poteter med Mylk – vegan, plantebasert og fri for soya. Gratinerte poteter er aldeles nydelig og superlett å lage plantebasert – helt uten å bruke soya. Med min Mylk havremandel får du en kremet bechamel du kan bruke til både pasta, lasagne, gratinerte poteter og andre grønnsaksretter.

Gratinerte poteter med Mylk – vegan, plantebasert og fri for soya. Gratinerte poteter er aldeles nydelig og superlett å lage plantebasert – helt uten å bruke soya. Med min Mylk havremandel får du en kremet bechamel du kan bruke til både pasta, lasagne, gratinerte poteter og andre grønnsaksretter.

Ingredienser

Vegan gratinert potet med Mylk

87.5 g poteter

revet ost eks GoVegan eller gulost om du ikke er veganer

Enkel plantebasert bechamel i blender

35 g cashewnøtter

1.5 ss næringsgjær (kan erstattes med parmesan)

0.5 ss hvit miso (kan kuttes)

0.5 ss ss sitronsaft

0.5 fedd hvitløk

0.75 dl MYLK havremandel

havsalt etter smak

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 225 gC.

2.

Lag sausen ved å ha alt av ingredienser til sausen i en blender og kjøre dem sammen til du får en jevn konsistens.

3.

Vask potetene og skjær dem i tynne skiver (omkring 2 mm).

4.

Legg potetskiver i ett lag og slå på halvparten av sausen. Dryss på en håndfull revet ost.

5.

Legg så et nytt lag potetskiver, slå på resten av sausen og topp det hele med en håndfull revet ost.

6.

Stekes på rist midt i ovnen i 15-18 minutter til osten er gylden.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan bruke revet GoVegan på om du er veganer, eller smuler av fetaost om du ikke tåler kumelk.

For en krydret variant kan du ha litt tørket timian og rosmarin i bechamelsausen.

Prøv også disse oppskriftene:

Liknende oppskrifter