TIPS: Når du ikke har friske bær, tar du 1 dl frosne bær og rører dem inn i kaldgrøten før du setter den i kjøleskapet. Så har du serveringsklar grøt med bær i til frokost.
Oppskrifter / Kald blåbærgrøt m/chiafrø
Kald blåbærgrøt m/chiafrø
Dårlig tid på morgenen? Lag frokosten din ferdig kvelden før. Hva med en kaldgrøt med blåbær rett fra kjøleskapet til frokost? Rør sammen ingrediensene før du legger deg og du har grøten spiseklar til frokost. Lag litt ekstra og du kan ta med som skolemat og lunsj. Prøv også oppskriften sammen andre bær du måtte ha tilgjengelig, slik som bringebær, multer, rips, solbær og stikkelsbær. Har du ikke bær, så bruker du litt oppskåret frukt.
Dårlig tid på morgenen? Lag frokosten din ferdig kvelden før. Hva med en kaldgrøt med blåbær rett fra kjøleskapet til frokost? Rør sammen ingrediensene før du legger deg og du har grøten spiseklar til frokost. Lag litt ekstra og du kan ta med som skolemat og lunsj. Prøv også oppskriften sammen andre bær du måtte ha tilgjengelig, slik som bringebær, multer, rips, solbær og stikkelsbær. Har du ikke bær, så bruker du litt oppskåret frukt.
Ingredienser
Kald blåbærgrøt m/chiafrø
1 dl store havregryn
1 ss chiafrø
2 dl væske som melk, kokosmelk, mandelmelk
0.5 ts flytende honnong/agavesyrup
en klype salt
0.5 ts kanel (helst Ceylonkanel)
10 hasselnøtter, delt i to-tre grove biter
1 dl blåbær
Slik gjør du
Kald blåbærgrøt m/chiafrø
1.
Ha havregryn, chiafrø, grovhakkede nøtter, honning, salt og væske i en liten bolle og rør godt sammen.
2.
Ha grøten over i et glass , sett på lokk (eller kle med plast) og sett den i kjøleskapet over natten (minst 5 timer så havregrynene får svelle).
3.
Serveres med 1dl nyplukkede blåbær på toppen om du har.
Skrevet av: Berit Nordstrand