Kald blåbærgrøt m/chiafrø

Dårlig tid på morgenen? Lag frokosten din ferdig kvelden før. Hva med en kaldgrøt med blåbær rett fra kjøleskapet til frokost? Rør sammen ingrediensene før du legger deg og du har grøten spiseklar til frokost. Lag litt ekstra og du kan ta med som skolemat og lunsj. Prøv også oppskriften sammen andre bær du måtte ha tilgjengelig, slik som bringebær, multer, rips, solbær og stikkelsbær. Har du ikke bær, så bruker du litt oppskåret frukt.

Dårlig tid på morgenen? Lag frokosten din ferdig kvelden før. Hva med en kaldgrøt med blåbær rett fra kjøleskapet til frokost? Rør sammen ingrediensene før du legger deg og du har grøten spiseklar til frokost. Lag litt ekstra og du kan ta med som skolemat og lunsj. Prøv også oppskriften sammen andre bær du måtte ha tilgjengelig, slik som bringebær, multer, rips, solbær og stikkelsbær. Har du ikke bær, så bruker du litt oppskåret frukt.

Ingredienser

Kald blåbærgrøt m/chiafrø

1 dl store havregryn

1 ss chiafrø

2 dl væske som melk, kokosmelk, mandelmelk

0.5 ts flytende honnong/agavesyrup

en klype salt

0.5 ts kanel (helst Ceylonkanel)

10 hasselnøtter, delt i to-tre grove biter

1 dl blåbær

Slik gjør du

Kald blåbærgrøt m/chiafrø

1.

Ha havregryn, chiafrø, grovhakkede nøtter, honning, salt og væske i en liten bolle og rør godt sammen.

2.

Ha grøten over i et glass , sett på lokk (eller kle med plast) og sett den i kjøleskapet over natten (minst 5 timer så havregrynene får svelle).

3.

Serveres med 1dl nyplukkede blåbær på toppen om du har.

TIPS: Når du ikke har friske bær, tar du 1 dl frosne bær og rører dem inn i kaldgrøten før du setter den i kjøleskapet. Så har du serveringsklar grøt med bær i til frokost.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter