Karamellfrappe med dadler

Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Denne karamellfrappen ble en storfavoritt hjemme, og også den store favoritten mot sommeren! Karamellsmaken får vi fra en deilig karamellsaus laget på dadler (tips: lag dobbel porsjon, så kjekt å ha i kjøleskapet) - og blendes med isbiter av plantemelk og avkjølt kaffe. Nam!

karamellfrappe med dadler

Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Denne karamellfrappen ble en storfavoritt hjemme, og også den store favoritten mot sommeren! Karamellsmaken får vi fra en deilig karamellsaus laget på dadler (tips: lag dobbel porsjon, så kjekt å ha i kjøleskapet) - og blendes med isbiter av plantemelk og avkjølt kaffe. Nam!

Ingredienser

Daddelkaramellsaus:

200 g dadler

1 ts vaniljesukker

4 ss kokosmelk

1 klype salt

Karamellfrappe:

2 ss daddelkaramellsaus

8 stk isbiter av plantemelk

1 kopp kaffe, avkjølt

Slik gjør du

Slik gjør du:

1.

Lag isbiter av plantemelk. Jeg brukte havremandel-drikk. La stå i 3-4 timer.

2.

Trakt en kopp kaffe og sett til avkjøling i kjøleskap.

3.

Vei opp 200 gram dadler. Hell de i en bolle, og hell over kokende vann. La de stå å bli myke i 30 minutter.

4.

Hell av vannet.

5.

Ha dadlene over i en foodprosessor med vaniljesukker, kokosmelk og litt salt. Kjør til du har en jevn, myk masse. Det kan være du må stoppe underveis og dytte innholdet litt ned mot knivene i foodprosessoren underveis.

6.

Hell isbiter av plantemelk i en blender, og tilsett karamellsausen. Kjør til du har en milkshake-lignende konsistens.

7.

Nyt verdens beste karamellfrappe!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Jeg bruker Wilfa Essential Foodprosessor når jeg skal knuse dadler. Den knuser dadler uten problem, og jeg får alltid riktig konsistens!

Selve karamellsausen kan du oppbevare i en tett boks i kjøleskap i rundt 1 uke. 

Lyst på flere enkle oppskrifter du lager med foodprosessor?

Asiatisk råkostsalat

Coleslaw

Mangosorbet

 

Andre oppskrifter