Oppskrifter / Karamellfrappe med dadler
Karamellfrappe med dadler
Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Denne karamellfrappen ble en storfavoritt hjemme, og også den store favoritten mot sommeren! Karamellsmaken får vi fra en deilig karamellsaus laget på dadler (tips: lag dobbel porsjon, så kjekt å ha i kjøleskapet) - og blendes med isbiter av plantemelk og avkjølt kaffe. Nam!
Oppskrift i samarbeid med Wilfa. Denne karamellfrappen ble en storfavoritt hjemme, og også den store favoritten mot sommeren! Karamellsmaken får vi fra en deilig karamellsaus laget på dadler (tips: lag dobbel porsjon, så kjekt å ha i kjøleskapet) - og blendes med isbiter av plantemelk og avkjølt kaffe. Nam!
Ingredienser
Daddelkaramellsaus:
200 g dadler
1 ts vaniljesukker
4 ss kokosmelk
1 klype salt
Karamellfrappe:
2 ss daddelkaramellsaus
8 stk isbiter av plantemelk
1 kopp kaffe, avkjølt
Slik gjør du
Slik gjør du:
1.
Lag isbiter av plantemelk. Jeg brukte havremandel-drikk. La stå i 3-4 timer.
2.
Trakt en kopp kaffe og sett til avkjøling i kjøleskap.
3.
Vei opp 200 gram dadler. Hell de i en bolle, og hell over kokende vann. La de stå å bli myke i 30 minutter.
4.
Hell av vannet.
5.
Ha dadlene over i en foodprosessor med vaniljesukker, kokosmelk og litt salt. Kjør til du har en jevn, myk masse. Det kan være du må stoppe underveis og dytte innholdet litt ned mot knivene i foodprosessoren underveis.
6.
Hell isbiter av plantemelk i en blender, og tilsett karamellsausen. Kjør til du har en milkshake-lignende konsistens.
7.
Nyt verdens beste karamellfrappe!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Jeg bruker Wilfa Essential Foodprosessor når jeg skal knuse dadler. Den knuser dadler uten problem, og jeg får alltid riktig konsistens! Lyst på en slik selv? Du finner den HER.
Selve karamellsausen kan du oppbevare i en tett boks i kjøleskap i rundt 1 uke.
Lyst på flere enkle oppskrifter du lager med foodprosessor?