Oppskrifter / Kremete fiskegryte med ørret og blåskjell
Kremete fiskegryte med ørret og blåskjell
Vi bør spise mer fisk og mindre kjøtt og superenkle, raske fiskeretter som denne kommer derfor godt med. Denne retten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Vi bør spise mer fisk og mindre kjøtt og superenkle, raske fiskeretter som denne kommer derfor godt med. Denne retten ble laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Ingredienser
Fiskegryte med ørret og blåskjell
150 g ren fiskefilet
250 g blåskjell
0.25 stor fennikel
2 stenger stangselleri
0.25 stor grønn paprika
62.5 g pose grønnkål
Saus
0.25 dl ekstra virgin olivenolje
0.25 dl tamari/soyasaus/miso
Saften av en øko sitron, gjerne med litt revet skall
0.25 ts revet ingefær
0.25 ts sesamolje
Slik gjør du
Fiskegryte med ørret og blåskjell
1.
Forvarm ovnen til 180gC.
2.
Skjær fiskefileten i terninger og legg dem i en skål.
3.
Finhakk grønnsakene i fine strimler og ha dem i en bolle.
4.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
5.
Fordel sausen over fisken og over grønnsakene og vend den godt inn.
6.
Vask og rens blåskjellene, fjern de som er åpne.
7.
Legg fisk og blåskjell utover storpannen i ovnen og fordel grønnsakene over.
8.
Strø litt sesamfrø på toppen, eller strø over litt grovhakkede nøtter så det blir noe som knaser i retten.
9.
Ovnsbak retten i ca. 12-15 minutter, eller til blåskjellene har åpnet seg.
10.
Serveres med brun ris, quinoa eller lignede.
Kritisk jodstatus i Norge
Lite jod i hverdagsmaten kan svekke kroppens produksjon av stoffskiftehormoner og hjernen og nervesystemets utvikling. Konsekvensene av jodmangel rammer oss alle. Hvordan kan du enkelt sikre deg nok? En fin tommelfingerregel er 3 meieripodukt hver dag og tre fiskemiddager hver uke.
”Med 3 porsjoner melk og magre meieriprodukter kan du bidra til å sikre ditt daglige anbefalte inntak av jod og kalsium”. Men ikke fortvil om du av ulike grunner ikke tåler melk. Hvit fisk som torsk og hyse er svært rik på jod. Får du ikke i deg verken melk eller fisk, så mener jeg at du trenger tilskudd av jod-dråper. “, sier Berit Nordstrand.
Tips
Prøv også disse rettene: