Oppskrifter / Kylling souvlaki
Kylling souvlaki
Souvlaki er marinert og grillet kjøtt på spyd. Grillspyd med tzatziki og salat minner meg virkelig om familiens mange fine ferier på Korfu med gode venner. Kjøttet kan være både svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, vilt og lam. Tilbehøret kan du variere. Lager du aioli og marinerer kjøttet på kvelden før du legger deg, så lager dere grillspydene og salaten sammen når maten skal nytes.
Souvlaki er marinert og grillet kjøtt på spyd. Grillspyd med tzatziki og salat minner meg virkelig om familiens mange fine ferier på Korfu med gode venner. Kjøttet kan være både svinekjøtt, oksekjøtt, kylling, vilt og lam. Tilbehøret kan du variere. Lager du aioli og marinerer kjøttet på kvelden før du legger deg, så lager dere grillspydene og salaten sammen når maten skal nytes.
Ingredienser
Kylling souvlaki
50 g kjøtt per person
1 lange grillspyd i tre
Marinade
0.25 dl extra virgine olivenolje
0.125 sitron, saften av
0.75 fedd hvitløk, grovhakket
0.25 ts havsalt og ½ ts sort kvernet pepper
Salat
16.25 g rukkola
1 tomater/blomkålbuketter
0.125 agurk
0.063 rødløk, grovhakket
fetaost (av sau/geit)
Dressing: 4 ss extra virgine olivenolje, 2 ss rå eplecidereddik/hvitvinseddik, havsalt og pepper
Yoghurtdip
0.3 dl Yokos naturel (evt. gresk yoghurt hvis ikke Omstart30)
0.25 ts Dijonsennep
0.25 ts sitronsaft
0.25 ts honning
Havsalt og pepper
Slik gjør du
Kylling souvlaki
1.
Skjær kjøttet i terninger på 3×3 cm. Rør ingrediensene til marinaden sammen i en skål og vend inn kjøttbitene. La kjøttet marinere i minst en time, eller aller helst over natten.
2.
Rør sammen ingrediensene til yoghurtdippen og sett den i kjøleskapet.
3.
Lag tzatsiki.
OBS! Legg trespyd i bløt i minst 30 minutter slik at de ikke antenner under grillingen. La familien eller gjestene tre sine egne spyd, så får alle noe de både liker og kan tåle. Når det ikke er værforhold til å grille ute, kan du legge spydene på en bakepapirkledd stekeplate og steke dem øverst i stekeovnen på 225gC med grillelementet på. Slik kan du få litt gresk sommerstemning året rundt.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene: