Kyllingbryst med lun appelsinsalat

I denne retten kan du gjerne bruke de urtene du måtte ha for hånden. Tørkede urter kan du også bruke om du ikke har friske. Jeg rørte urter og hvitløk sammen med Smøremyk Rapskokos, men du må gjerne også romtemperere smør til formålet om du vil. Den lune appelsinsalaten byr på spennende smakskombinasjoner fra chilli, appelsin, fiken og honning. Dette er en rett som egner seg både til hverdags og fest.

I denne retten kan du gjerne bruke de urtene du måtte ha for hånden. Tørkede urter kan du også bruke om du ikke har friske. Jeg rørte urter og hvitløk sammen med Smøremyk Rapskokos, men du må gjerne også romtemperere smør til formålet om du vil. Den lune appelsinsalaten byr på spennende smakskombinasjoner fra chilli, appelsin, fiken og honning. Dette er en rett som egner seg både til hverdags og fest.

Ingredienser

Kyllingbryst med lun appelsinsalat

100 g kyllingbryst

0.334 ss finhakket basilikum

0.334 fedd hvitløk, finhakket

Smøremyk Rapskokos/smør/smøreost naturell

0.334 ss extra virgin olivenolje

havsalt og pepper

0.334 appelsin, renset og delt i skinnfrie båter

Pensling

0.665 ss extra virgin oliveolje

0.334 ts honning

0.334 ss soyasaus

0.334 klype havsalt + kvernet pepper

Appelsinsalat

0.334 appelsin, renset og delt i skinnfrie båter

0.665 ss sitronsaft/limesaft

0.334 ts honning

0.665 tørkede fiken

0.165 rød chilli, finhakket uten frø

Slik gjør du

Kyllingbryst med lun appelsinsalat

1.

Forvarm ovnen til 180gC.

2.

Rør sammen basilikum, koriander, hvitløk og Smøremyk Rapskokos/smør/smøreost og krydder i en bolle.

3.

Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystet og fyll med urteblandingen.

4.

Legg brystet i en smurt ildfast form og pensle med oljeblandingen.

5.

Stekes midt i ovnen på 180gC i 20-30 minutter. Bruker du steketermometer skal kyllingbrystet ha en kjernetemperatur på 62gC.

6.

Skru temperaturen opp siste 5-10 minuttene om du ønsker en mer gyllen farge på skinnet.

7.

De siste 5 minuttene legger du inn appelsinsalaten.

8.

Serveres med quinoa, mathavre eller byggryn.

Pensling

1.

Rør sammen ingrediensene og pensle kyllingbrystet før det settes inn i ovnen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Glad i kylling? Da burde du prøve:

Andre oppskrifter