Laktosefri is med mango, chia og gurkemeie

Har du lyst på en ispinne som bidrar med nydelige smaker, gode byggeklosser til kroppen og samtidig sikrer deg et stabilt blodsukker? Ja da lager du denne superenkle ispinnen på 1-2-3! Isen er vegan og også fri for laktose.

Har du lyst på en ispinne som bidrar med nydelige smaker, gode byggeklosser til kroppen og samtidig sikrer deg et stabilt blodsukker? Ja da lager du denne superenkle ispinnen på 1-2-3! Isen er vegan og også fri for laktose.

Ingredienser

Laktosefri is

0.5 mango

1 ts gurkemeie

2 dl Mylk havremandel eller annen mandelmelk/plamtebasert drikke

3 ss chiafrø

Slik gjør du

Laktosefri is

1.

Rør chiafrøene inn i den plantebaserte drikken og la det svelle i 15-20 minutter.

2.

Rens mangoen og kjør halvparten til puré med en stavmikser.

3.

Rør gurkemeien inn i mangopureen.

4.

Ha mangopureen og chiapuddingen i ispinneformen slik at disse blir to adskilte lag, eller du kan røre det sammen til en mangochiarøre. Sett formen i fryseboksen til ispinnene fryser. Det tar omkring 4 timer.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter