Oreokjeks

Kjempegode sjokoladekjeks helt uten tilsettingsstoffer kan du enkelt lage selv. Disse kjeksene er alltid en braksuksess hjemme hos oss, så bak dobbel porsjon om du vil ha kjeks til overs.

Kjempegode sjokoladekjeks helt uten tilsettingsstoffer kan du enkelt lage selv. Disse kjeksene er alltid en braksuksess hjemme hos oss, så bak dobbel porsjon om du vil ha kjeks til overs.

Ingredienser

Sjokoladekjeks

200 g øko Spelt, finmalt

150 g rårørsukker/kokosblomstsukker

50 g bakekakao

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

en klype salt

150 g Smøremyk Rapskokos

1 egg, sammenvispet

Vaniljekrem

75 g Smøremyk Rapskokos

2 ts vaniljesukker/ frøene av en halv vaniljestang

2 dl melis av rårørsukker/kokosblomstsukker/øko melis

Slik gjør du

Sjokoladekjeks

1.

Visp sammen ingrediensene til kremen først og sett den kjølig mens du baker kjeksene.

2.

Bland sammen alt det tørre.

3.

Bland inn Smøremyk Rapskokos og et sammenvispet egg. Jeg bruker kjøkkenmaskin og lar den gå på laveste hastighet i 10 minutter til jeg har en jevn deig.

4.

Rull deigen til en tjukk pølse, rull den inn i matpapir og sett den kaldt i en time (eller over natten).

5.

Forvarm ovnen til 175gC.

6.

Dekk en stekeplate med bakepapir.

7.

Skjær pepperkaketykke skiver av pølsen, legg dem på platen og trykke dem jevnt flate. Oppskriften holder til ca 25 doble kjeks.

8.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 10-12 minutter. Pass på at kjeksen ikke blir brent.

9.

Avkjøl kjeksene på rist.

10.

Ha en teskje krem mellom to-og-to kjeks, klem sammen og server.

  • Er du glad i kjeks? I oppskriften Kjærlighetskjeks på pinne testet jeg byttetriksene mine på en gammel oppskrift med stor sukksess.
  • Prøv også Berits havrekjeks til en kopp te eller kaffe.
  • Disse små søte kjeksene byr på smak av peanøtter og sjokolade, og kommer med mange smarte byggeklosser. Prøv Powercookies
  • Jeg anbefaler også oppskriften Muslibar dersom du har lyst på enda en spennende oppskrift på smartere snacks som du kan fylle i matboksen, la barna få mens de venter på middag, på skituren eller  i solveggen.

 

TIPS: ønsker du glutenfrie kjeks så følg oppskriften, men bytt øko spelt med naturlig glutenfrie korn og frø. For eksempler bokhvete, hirse, quinoa, kikertmel og mandelmel. Fyllet er melkefritt og laget med Smøremyk Rapskokos, og vips så har du gluten-og melkefrie Oreokjeks.

Ønsker du en vegan utgave bytter du enkelt bare egget ut med linfrøavkok. For hvert egg som erstattes trenger du ca. 1 1/2 dl vann + 2 ss hele linfrø. Kok opp vann og linfrø og la småkoke i ca. 5 minutter. Sil av og bruk avkoksvannet som eggeerstatning.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Både desserter, kaker og kjeks kan faktisk lages med råvarer som tilbyr litt flere byggeklosser cellefabrikkene dine forbruker når de lager signalstoffer som gjør deg både glad, konsentrert og motivert. Gjennomfør gjerne mine enkle byttetriks på andre kjeksoppskrifter du har, og del oppskriften om det blir en suksess.

Velg kosemat og snacks som fyller kroppen din med energi og tiltakslyst, god sinnsstemning og behagelig ro. Perles granolabar er både et kjempegodt og fornuftig snacksvalg og et litt smartere mellommåltid for store og små.

Andre oppskrifter