Original Bircher kjøleskapsgrøt uten melk

23.oktober er grøtens dag. Med god hjelp fra Karin Mohr Nordviste kan jeg dele en original grøtoppskrift hennes mormor fikk av selveste Dr.Bircher-Benner på tredvetallet. Karins mormor var en svært kostholdsbevisst dame og reiste hvert år til Zurich på Bircher-Benners sanatorium.

23.oktober er grøtens dag. Med god hjelp fra Karin Mohr Nordviste kan jeg dele en original grøtoppskrift hennes mormor fikk av selveste Dr.Bircher-Benner på tredvetallet. Karins mormor var en svært kostholdsbevisst dame og reiste hvert år til Zurich på Bircher-Benners sanatorium.

Ingredienser

Original Bircher kaldgrøt uten melk

100 g havregryn

2 bananer, most

2 appelsin, saften av

1 sitron, saften av

2 epler, revet på rivjern

40 g hakkede nøtter (eks. hasselnøtter)

litt kaldslynget honning som søtning (kan kuttes)

Slik gjør du

Original Bircher kaldgrøt uten melk

1.

Legg havren i vann og la den stå kaldt gjennom natten.

2.

Slå av overflødig bløtevann og bland den bløtlagte havren sammen med øvrige ingredienser.

3.

Kos deg så med Birchergrøt og fyll rester på lufttette glass som du setter i kjøleskapet. Holdbar i 2-3 dager.

Jeg synes det er stas at Karin vil dele den originale oppskriften med meg sånn at jeg kan dele den med dere.

Denne oppskriften ble også lagd på “Bra godt” på TV2.

Bircher-Benner malte korn selv på en liten håndkvern. Noen kjøkkenmaskiner har egen kornkvern, og det er flott om du vil prøve, men de fleste velger nok uansett i dag å kjøpe ferdig mel på butikken. Du kan også bruke havregryn, sesamfrø, chiafrø og andre frø.

Prøv også disse oppskriftene:

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lag dobbel porsjon på kvelden der du bare blander alle ingrediensene sammen i ei stor skål. Så har du ferdig frokost og en litt roligere morgenstund.

Andre oppskrifter