Parmesanristet kål på urteyoghurt

Bruk den kålen du har, slik som spisskål, nykål, hodekål eller rødkål. Med litt olje, krydder og revet parmesan på toppen, så ovnsbakes kålen til rene delikatessen. Server den nystekte kålen på en frisk urtedressing og du har en delikatesse.

bakt kål

Bruk den kålen du har, slik som spisskål, nykål, hodekål eller rødkål. Med litt olje, krydder og revet parmesan på toppen, så ovnsbakes kålen til rene delikatessen. Server den nystekte kålen på en frisk urtedressing og du har en delikatesse.

Ingredienser

Kål:

1 stk spisskål (eller 4 båter rødkål)

2 ss extra virgin olivenolje

0.5 stk sitron, saften (også zest om den er økologisk)

60 g revet parmesan (Omstart30: revet ost av sau/geit)

salt og pepper, dryss

Urtekrem:

1 fedd hvitløk

1 neve kruspersille

2 ss yoghurt (Omstart30: yoghurt av kokosmelk)

1 ss honning

0.5 stk sitron, saften (zest også om den er økologisk)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen på 180 grader.

2.

Skjær av stilken på kålen og del den i 4 båter

3.

Legg kålen i en ildfast form og fordel olivenolje, sitronsaft (zest) og salt og pepper over båtene.

4.

Bakes midt i ovnen i 25 minutter.

5.

Mens kålen ovnsbakes, så lager du urtekremen ved å blende alle ingrediensene med en stavmikser.

6.

Dander retten ved å smøre urtekremen på en stor tallerken. Legg kålen på kremen og dryss over med litt finhakket persille og mer parmesan.

En delikatesse både for gane og kropp, da rødkål tilhører korsblomstfamilien som gode tarmbakterier elsker for sin sulforafan, sitt lave stivelsesinnhold, sine fermenterbare fiber og aminosyren tryptofan. Jeg bruker vanligvis spisskål til denne oppskriften, men brukte rødkål i dag, for også å få den helsebringende lillefargen med sine anthocyaniner. Den er også rik på vitamin C og Vitamin K. Sistnevnte kan gode tarmbakterier lage vitamin K2 av. Et vitamin svært mange får for lite av.

Andre oppskrifter