Salat med rødkål, eple og dill – et festmåltid for bakteriemons i tarmen

Dette er en super måte å servere salat på hvis du skal unngå at barna blir sittende å pirke i salaten. Noen liker ikke kikerter, andre vil ha salat uten vinaigrette. Et tips er at det oftere er lettere å få litt kresne barn til å smake salatgrønnsaker når ingrediensene ikke er blandet sammen, men serveres hver for seg.

Dette er en super måte å servere salat på hvis du skal unngå at barna blir sittende å pirke i salaten. Noen liker ikke kikerter, andre vil ha salat uten vinaigrette. Et tips er at det oftere er lettere å få litt kresne barn til å smake salatgrønnsaker når ingrediensene ikke er blandet sammen, men serveres hver for seg.

Ingredienser

0.063 liten rødkål (ca. 150g)

0.25 dl kikerter (eventuelt litt sauerkraut om du har)

0.125 agurk

0.25 eple

0.25 vårløk

1 ss frisk dill

0.125 dl extra virgin olivenolje

1 ss rå eplecidereddik

0.5 ts sennep

0.25 ss lønnesirup

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Finsnitt rødkål og vårløk. Vask og skjær opp agurken. Skjær eplene i biter og legg dem i litt vann med 1 ss eddik/sitron, så de ikke oksiderer og blir brune. Finhakk dillen. Hell kikertene i et dørslag og skyll. Bruk 1 dl i salaten og ha resten i en boks til senere bruk.

2.

Rør sammen vinaigretten av olivenolje, eddik, sennep og lønnesirup. Smak til med havsalt og pepper. Hell vinaigretten i en liten skål som du plasserer på midten av salatbollen. Dander så grønnsaker, urter og kikerter rundt vinaigrette-skåla.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lager du i stand salatskålen på kvelden før du legger deg, så sparer du deg også for kutting når middagen skal lages. Lag en slik ryddig salatskål du også, så skal du se barna tør smake litt mer.

Lager du salaten lag på lag i et norgesglass, med vinaigrette i en liten flaske, så har du en rask lunsj klar. Får du litt salat til overs etter middagen, så lag litt påleggssalat ved å blande inn litt majones.

Prøv også:

Andre oppskrifter